18-річний мукачівський кат товк молотком голову своєї жертви, а далі лупасив її стільцями

 Після вбивства разом зі спільником втік до сусідньої області

Минулорічне вбивство в Мукачеві через територію поділу сміття наробило багато галасу в області. Не вкладається в голову, як через непотріб можна так безжалісно вбити. Нехай навіть безхатька, та все одно жорстокість, із якою діяли вбивці, вражає…

Днями суд поставив крапку над «і» у цій резонансній справі, причому розкрилися нові деталі страшного злочину, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Усе почалося з повідомлення поліції про те, що по вулиці Сеченова у будівлі колишньої котельні було знайдено тіло 53-річного чоловіка з ознаками насильницької смерті.

«У результаті проведених першочергових слідчих та оперативних розшукових дій правоохоронці встановили осіб, причетних до вбивства. Ними виявилися двоє мешканців Мукачева віком 18 та 52 роки», – інформували поліціянти.

Тож що відбувалося того травневого дня у котельні.

Було близько 19 години, коли ще зовсім молодий вбивця наносив по голові своєї жертви удари молотком.

У судовому засіданні винним себе хлопець не визнав і розказав, що того дня прийшов до котельні разом зі своїм знайомим.

«Він покликав мене і повідомив, що для мене є робота.  Ми зайшли всередину і Микола (із етичних міркувань імена замінено) вдарив мене  три рази, від чого я впав, вдарився головою і знепритомнів, отримав травму під оком. Тоді Іван вдарив його молотком, скільки разів не пам’ятаю, і бив ногами. Я вдарив Миколу кілька разів стільцем, коли той був вже мертвим. Після цього я пішов додому, переодягнувся і спалив свій одяг, тому що він був у непридатному стані – речі порвалися. Загалом у той день я був п’яним і мало що можу пригадати», – пояснив він.

Однак свідок розповів дещо інше.

«Я проживаю неподалік непрацюючої котельні. Біля будинку знаходиться мій гараж. Того дня, приблизно в 15-16 годині біля гаражу я помив свій автомобіль і витирав його. У той час побачив, щоякийсь безхатченко зайшов у котельню. Він був весь побитий, у нього на обличчі була кров. Безпритульний зайшов всередину. Приблизно через 10 хвилин за ним прийшли двоє незнайомців. Я на них подивився і спитав, навіщо вони прийшли, мовляв, нічого там лазити. Старший відповів: «Ідемо розберемося з тим». Вони зайшли всередину котельні – і більше я їх не бачив. Обоє чоловіків були ромської народності, старший штовхав візок з макулатурою, а молодший (віком приблизно до 20 років) мав молоток у руках. Поки я витирав машину нікого більше не бачив, до котельні не заходив більше ніхто. Потім я сів у автомобіль і поїхав у справах. Наступного дня пішов за машиною і помітив там багато  працівників поліції. Вони повідомили, що в котельні убили чоловіка», – заявив свідок.

Правоохоронці встановили, що трагедія сталася через конфлікт за розподіл території збору сміття.

Вдалося також з’ясувати, що молодик умисно наніс безхатченку, який на  той час знаходився в лежачому положенні, два удари молотком в голову, після чого почав бити його дерев’яним стільцем в область голови та тулуба, в результаті чого нещасний і  помер.

За висновком судово-медичної експертизи, смерть настала від відкритої черепно-мозкової травми і перелому кістки, крововиливів, забою головного мозку з розчавленням.

Чоловіки добре розуміли, що накоїли, тож після вбивства обидва втекли до Стрия  Львівськоі області. 18-річного хлопця було затримано в Мукачеві, куди той повернувся додому, наступного дня було затримано у Стрию і його спільника.

Рішенням суду вбивцю було засуджено до 10 років позбавлення волі.

Марія УЖАНСЬКА,  газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net