Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 8 листопада

День на Закарпатті був багатим на події.

Питання заробітної плати є одним із ключових. Саме від того, скільки людина отримуватиме за свою працю багато в чому залежить те, наскільки ефективно вона виконуватиме свої професійні обов’язки.

І хоч нині великою популярністю користуються різні соціальні пакети, безкоштовний проїзд, обіди та інші бонуси, саме на те, скільки можна реально отримати за роботу закарпатців цікавить найбільше.

Отже, за інформацією закарпатської газети «Робота та навчання», у середньому розмір оплати праці серед вакантних посад у жовтні становить  5-7 тисяч гривень. Саме стільки готові платити бетонярам, касиру обмінного пункту, водіям, прибиральниці, продавцям, кредитним експертам.

Крім того, адміністратору на рецепції в фітнес центрі, швачкам, операторам комп’ютерного набору,  пропонують 8 тисяч гривень.

Проте є й більш високооплачувані пропозиції.

Популярна на Закарпаті газета “ПОРАДИ” поділилася з читачами історією з життя. Хочу розповісти, як я позбувся батьківської дачі. І можна навіть сказати, що це сталося в одну прекрасну ніч. Хоч ішов я до цього довго. Ми часто з приятелями влаштовували веселу пиятику.

Не те щоб ми були алкоголіками, але любили гульнути, влаштувати пікнік. І, звичайно, без дівчат не обходилося.

Але одного разу все ж таки зі мною сталося щось зовсім не передбачуване. Того вечора ми всі добряче набралися. У мене були великі проблеми з пам’яттю. І що трапилося після того, як ми вирішили розійтися, не згадаю зараз – ну ніяк.

Але прокинувся я у ліжку з якоюсь брюнеткою, яка вже готувала на кухні бутерброди. І це була моя кухня. Але як потрапила сюди дівчина – цього я не пам’ятав. Дівчина назвала себе Анжелою і заявила, що я дуже вправний у ліжку. На те щоб я дуже вже сумнівався у своїх чоловічих здібностях. Але вона явно дуже хотіла мені полестити. Навряд чи вчора – на таку п’яну голову – я міг щось путнє утнути.

Лікарі сказали моєму татові, що йому залишилося жити два-три місяці. Він все це мовчки вислухав. А потім купив собі три сірникові коробки і щодня витягував звідти по сірнику. Щодня він із цього починав день. Він міг самостійно ходити і обслуговувати себе. Проте болі були деколи просто нестерпними, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Але ми всі бачили, наскільки зосередженим він став. Його цікавила кожна деталь, повз яку він раніше просто неуважно проходив. Наприклад, він полагодив старі праски, вимикачі. Робив у хаті все, що лише міг. Ніби хотів зробити якнайбільше корисного для своєї родини.

А коли гуляв із нами на природі, радів кожному листочку більше, як усі ми. Помічав найменші зміни в природі. А ми в той час дуже уважно стежили за його станом: щоб він не знепритомнів, щоб раптом йому не стало дуже зле. Але всі дружно вдавали, що все гаразд, сміялися, жартували.

Сміх має завжди бути присутнім в нашому домі! – таким було наше гасло. І якщо ви думаєте, що це виглядало штучно, то дуже помиляєтеся. Виявляється, досить побачити усміхнене обличчя рідної людини, як і сам скидаєш напругу і починаєш мимохіть посміхатися. Батько знав, як для нас важливо бачити його радісним, тому ми останнім часом не бачили ані тіні сумніву на його обличчі. Адже це означало, що криза поки оминула його життя.

В Україні процвітає шахрайство на купівлі дешевих автомобілів. Довірливі українці готові без перегляду новенького авто, просто повіривши на слово, платити 10-30% від ціни і чекати, коли ж їм у двір привезуть автомобіль. Причому авто пропонують за значно нижчою. ніж ринкова, ціною. Подібні офіси з продажу дешевих авто промишляють по всій Україні. Подробиці — в матеріалі OBOZREVATEL.

Клієнтів знаходили легко

У Миколаївській області днями провели обшук і затримали групу шахраїв, які саме таким чином обманювали громадян. Офіси “фірми” розташовувалися одразу в декількох областях — Одеській, Миколаївській, Харківській, Херсонській.

“Вони свої оголошення давали в Інтернеті, а також поширювали за допомогою буклетів. Причому торгували не лише легковими автомобілями, а й сільськогосподарською технікою”, — пояснюють у прес-службі поліції Миколаївської області.

У 13 європейських країнах законодавчо заборонили хутрові ферми, інші члени ЄС обмежують це виробництво.

Іноземні виробники хутра почали переміщати свої комплекси в Україну через тутешній слабкий екоконтроль.

А що українці? Петиція за заборону хутрових ферм зібрала рекордну кількість голосів на сайті Верховної Ради, пише УП.Життя.

Нардепи утворили робочу групу з представниками Кампанії ХутроOFF, щоб написати на подати відповідний законопроект.

Але поки вони працюють над документом (попереду ще проходження комітетів), хутрові ферми ростуть в геометричні прогресії.

Якщо погодять заявки голландських і данських хутровиків, подані цьогоріч, обсяг хутрових ферм в Україні збільшиться одразу вдвічі: з 620 тисяч забитих тварин на рік до понад 1 мільйона 300 тисяч тварин на рік.

Чи знаєте ви, де в Ужгороді знаходився перший театр? Як переконує Йосип Кобаль, на тій частині Млинської, яка нині зветься Ракоці, стоїть масивна споруда колишнього пивного заводу, побудованого Ференцом Ракоці ІІ. Щодо дати зведення будівлі одностайної думки немає, найдавнішою прийнято вважати 1631 рік, найпізнішою –  1781.

Мова йде про сучасне «Совине гніздо», у приміщенні якого до 1889 року проіснувала броварня.

Тож вулицю з середини ХІХ століття почали називати Пивний дім. Але на території Австро-Угорщини, до складу якої тоді входило Закарпаття, пиво великим попитом не користувалося, люди пили більше вина. Тому і не дивно, що пивний завод поступово почав занепадати. Аж до тих пір, поки його не викупив Ізідор Гуттман. Він відкрив там готель.

Чи безпечним для закарпаток є відвідування салонів краси. Думка лікаря дерматовенеролога. Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» розповіла з лікар-дерматовенеролог Ольга Туряниця.

– До мене зверталися після невдалих депіляцій, після чисток обличчя з інфікуваннями. Дуже важких форм не було. Але хочу наголосити, що якщо людина проводить якісь маніпуляції, вона повинна проходити ін’єкційні процедури тільки у дерматолога. Ніякий косметолог із салону краси, ніяка медсестра не мають права робити ін’єкції.  Це прерогатива виключно лікаря! Звісно салони пропонують багато чого. Приміром, чищення обличчя або вищипування чи фарбування брів можуть виконуватися середнім медичним персоналом. Але також треба знати, до кого йти. Після тримісячних курсів людина може виступати лише асистентом, допомагати спеціалісту, а серйозні речі може проводити лише лікар, що має відповідні базові знання та спеціальну освіту.

Кібербуллінг — цькування в Інтернеті шляхом надсилання повідомлень, публікації образливих коментарів та зображень. Використовувати можуть електрону пошту, месенджери, соціальні мережі та навіть онлайн-ігри.

Як цьому запобігти та захистити дитину?

Насамперед поспілкуйтеся з дитиною на тему буллінгу, поясніть їй, чому не можна публікувати у Інтернеті повідомлень, що можуть когось образити.

Те, що свої дії можна виконувати під гаслом «анонімно», — це лише ілюзія. Буллера завжди можна знайти, а цькування швидко зупинити, якщо хтось щиро про це розповість.

Легендарні і величні закарпатські замки ваблять і місцевих, і туристів. Вони приховують ще багато невідкритих таємниць і зачаровують своєю романтикою кам’яними мурами, які були свідками дивовижної історії нашого краю.

Що ж від нас приховують головні фортеці області?

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з відомим закарпатським істориком, археологом та дослідником, кавалером ордену Марії Терезії Олександром ДЗЕМБАСОМ.

Під час нашої минулої зустрічі Ви сказали, що вежі Невицького замку – не історичні. Якими ж тоді вони були у первісному вигляді? Ми можемо це дізнатись?

Невицький замок будувався не зразу, у ньому проходило кілька етапів перебудов. Ми чітко знаємо, що виникла пам’ятка у ХІІІ столітті. Це відомо достеменно. Вперше у писемних джерелах, тих, які до нас дійшли, фортеця згадується на початку XIV століття, тобто з приходом туди вже нових власників Другетів, які прибули з Італії, хоча рід французького походження. Тож маємо унікальний зв’язок епохи італійського Відродження з Закарпаттям. Я

zakarpatpost.net