Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Страшні трагедії в ужгородській лебединій родині

Лебедина ідилія на озері «Кірпічка» в Ужгороді почалася два роки тому. Саме тоді на водоймі поселилася пара білоперих красенів.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Газета «Неділя Закарпатські новини» від самого початку уважно стежила за життям лебедів, яких останнім часом у місті явно побільшало. Утім мова піде не про тих, що прилітають на Уж, а лише про «кірпічних».

Собака закарпатки зловив літаючу тарілку

Продовжуємо знайомити читачів газети «Неділя Закарпатські новини» з домашніми улюбленцями наших земляків.

Про розумного та гарного Бархана з Перечина вже не раз писала наша газета. Він любить їсти сирі овочі та фрукти, знаходить у лісі гриби, йому подобається умиватися, тримаючи в зубах шланг, він носить велетенські важкі камені і робить багато незвичних вчинків.

Гра в дурня

Трапляється з тобою інколи таке, про що ти і думати не міг, що і приснитися тобі боялося, що не входило в жодні твої захмарні та запаморочливі плани… Але трапляється. Оце лежиш собі, думаєш собі про високе, обмірковуєш ідею нового твору, мрієш про подорожі і пригоди на Мальдівах чи в Австралії, фантазуєш про райське життя десь на околиці Ріо-де-Житомира, а тут раз – і на тобі! Неочікувана, але банальна пропозиція.

Чому на Закарпатті у п’ятницю не купають хлопчиків, а в неділю – дівчаток?

Дивні забобони при хрещенні дитини можуть зіпсувати життя 

Кажуть, що діти – це квіти життя, але додають, що під своїм вікном достатньо двох-трьох, інші нехай цвітуть під чужими.

На Закарпатті так вважають не всі, бо за рівнем народжуваності область постійно в лідерах у межах України. Хоч бейбі-бум у всій державі давно пройшов, та все ж, за даними головного управління статистики,   кожна четверта закарпатська породілля є багатодітною мамою, торік 742 жінки народили четверту дитину, 386 – п’яту, 262 – шосту, 141 – сьому, 227 жінок – восьму і більше дітей.

Довбушева юшка на ватрі безпам’ятства

Сталося те, що мусило статися! У гуцульському Ясіні, що по праву пишається своєю славною історією, однак через загумінковість місцевого істеблішменту впевнено й послідовно сповзає на марґінес, святкування 100-річчя Гуцульської Республіки хочуть перетворити на фарс і кіч!

Скільки коштують в Ужгороді квартири і будинки, як розвивається ринок нерухомості

Ріелтор Беата МЕНДЕЛ детально розповіла, на що потрібно звернути увагу перед тим, як купити квартиру, у  якому районі Ужгорода найдорожча нерухомість та які будинки  користуються найбільшим попитом

Нерухомість завжди цінувалася найбільше. Утім зараз, в умовах, коли ринок житла надзвичайно багатий на пропозиції, часом продати будинок чи квартиру непросто. Так само іноді важко підібрати собі хату, квартиру чи приміщення для бізнесу до душі. То місце не підходить, то ціна не влаштовує, то сама будівля не подобається. У таких випадках на допомогу приходять ріелтори, які професійно знаються на ринку нерухомості і можуть допомогти клієнту зробити правильний вибір, здійснити операцію купівлі-продажу та ще й заощадити час.

Молодик зі Сваляви встромив  таксистові ніж у шию… просто так

А потім ще й почав його душити 

Робота таксистів стає все більш небезпечною. Останнім часом у області скоюється все більше нападів на представників цієї професії. Чи то любителів їздити на халяву побільшало, чи то злочинці зовсім знахабніли і почали не лише обкрадати будинки та грабувати людей на вулицях, але й робити замахи на життя та привласнювати кошти людей за кермом, знаючи, що в них завжди є готівка.

Спочатку закарпатець кілька разів кулаком вдарив стареньку жінку в обличчя, далі – поламав їй шию та задушив, «щоб не мучилась»

Після вбивства втік до сусідньої області, але коли закінчились гроші, разом зі спільником повернувся додому

До 15 років ув’язнення засудили 19-річного виноградівця, що вбив 67-річну мешканку села Ключарки Мукачівського району, будинок якої вирішив пограбувати разом зі спільником.

Закарпатці ретельно планували напад. Готуючись до злочину, вели тривале спостереження за родиною, вивчали шляхи проникнення на подвір’я та відступу.

Закарпатець три роки хрестився на сусідський годинник. Чому?

Мертва вода позбавляла мене змоги правильно реагувати на довколишній світ

Як кажуть, закарпатці – люди гостинні і гостей не відпускають до тих пір, поки в них служать ноги. На жаль, таким чином багато хто спивається і потім такі гостини уже не в радість.

Свою історію, пов’язану з пиятикою розповів газеті «Неділя Закарпатські новини» Віктор із Ужгорода.

Бога му милого, всіх розжену

Як баба Анця рішила громадськов активістков стати 

Прийшла баба Анця до куми у гості, а вона зажурена. Каже: «Майже МВФ Україні кредит не дасть, пенсії нам затримають. З чого жити будемо – не розумію». Сумно стало якось на душі і бабі. Повернулась вона додому і сіла розмірковувати: що робити. А тут дід із улюбленою газетою «Неділя Закарпатські новини» сидить і починає їй читати, що в Ужгороді мітинг якийсь буде.

Баба знервована, їй не до мітингів, пішла до себе в кімнату і мало не плаче, де ж гроші розкопати, адже в онучки скоро День народження – і подарунок якийсь купити треба буде, і гостину зробити.

І тут її осяйнула геніальна, як їй тоді здалося, думка.

Як ми в ужгородському лісі гномів шукали

Ужгород – місто унікальне

Ужгород – це справжній рай, де знайти шматочок дикої природи можна всюди. Тут і річка протікає через усе місто, і лісів довкола достатньо.

Знайти затишний куточок, аби відпочити душею і тілом, можна завжди, для цього не обов’язкового навіть кудись їхати. Чого лише варта славнозвісна «Кірпічка»  з лебедями.

Ужгород перетворюється  на лебединий рай

Довкола ужгородських лебедів багато різних історій. Відколи пернаті облюбували місто, більшість закарпатців їх так полюбили, що з сіл і райцентрів навіть приїжджають фотографувати білоперих красенів.

Римма Зюбіна: «Улюбленим місцем в Ужгороді є вікно моєї квартири на Петефі»

Відома закарпатська акторка розповіла про те, чи буває мистецтво без політики, що вона вважає справжнім успіхом та  про наше кумівство

Щедра на таланти закарпатська земля дала світові багато відомих особистостей. Ужгород пишається тим, що саме тут народилася акторка, яку знають далеко за межами України – Римма Зюбіна.

Вона – двічі лауреатка найпрестижнішої театральної премії України «Київська пектораль», найкраща акторка за версією Української Кіноакадемії, лауреат «Золотої Дзиґи» за найкраще виконання головної жіночої ролі Дарини в фільмі «Гніздо горлиці», номінована на відзнаку «Золота Дзиґа» за кращу роль другого плану в українсько-словацькому фільмі «Межа», увійшла до 100 найвпливовіших жінок України за версією журналу «Фокус» 2017 року. Має нагороди не лише в Україні, але і в Індії, Німеччині, Польщі, Болгарії. Зіграла більше 50 ролей в театрі та 90 ролей в кіно та телефільмах.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 9 листопада.

zakarpatpost.net