Погода у Закарпатті на сьогодні, 9 листопада. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде досить теплий, але хмарний день.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +3, удень – +13 градусів.

Весь день обіцяє бути похмурим, у другій половині дня небо проясниться та незабаром знову сховається за хмарами. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +2, удень – +14 градусів. Незважаючи на те, що вранці небо було вкрите хмарами, день та вечір у Хусті – ясні та безхмарні. Без опадів.

У Воловці – +2 уночі і  +11 градусів удень. Увесь час у Воловці утримається хмарна погода, вдень хмари ненадовго розсіються, щоб ввечері з’явитися знову. Без опадів.

У Сваляві – +3 уночі і  +12 градусів удень. Похмурий ранок у Сваляві заміниться ясним днем, але ввечері небо знову затягнеться хмарами. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +3, денна – +14 градусів. Вранці небо у Тячеві буде ясним, і залишатиметься таким майже весь день, а ввечері його затягнуть хмари. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +3, денна – +13.

Похмурий ранок у Перечині заміниться ясним днем, але ввечері небо знову затягнеться хмарами. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +1, удень – +13 градусів. На зміну похмурому ранку прийде ясний день, але ввечері у Великому Березному небо знову затягнеться хмарами. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +2, удень – +11. Похмурий ранок повільно перетече у ясний день, а ввечері небо знову опиниться у полоні хмар. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +2, вдень – +11. У Міжгір’ї увесь день небо буде ясним, але ввечері, можливо, погода зміниться на хмарну. Без опадів.

У Рахові – уночі  0, вдень – +11 градусів. У Рахові ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів.

9 листопада відзначається день пам’яті преподобного Нестора Літописця Печерського. З цього часу починає вночі замерзати вода. У давнину казали: “Сяде осінь на пагорб, обійме коліна — впаде в її поділ останній лист осінній”. Наші пращури помітили, якщо у зайця хутро побіліло — зима недалечко.

Народні прикмети на 9 листопада

  1. Якщо протягом декількох днів сильний вітер дме в одному напрямку, то будуть опади.
  2. Якщо на деревах іній, то скоро буде мороз.
  3. Вранці туман – до відлиги.
  4. Якщо сніг випав на сиру землю, чекайте ранньої весни і багато пролісків.
  5. Якщо гусак на воду виходить і довго плаває, то похолодає нескоро.

zakarpatpost.net