Закарпатець тримає кішок на ланцюгу, виконує роль сільського тваринного ката, а трупи закопує у землю

На Виноградівщині ром тримає кішок на ланцюгу і вбиває чотирилапих за відповідну плату. Тварини благають звільнити їх на своїй кошачій мові, але хлопець не реагує, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

До редакції zakarpatpost.net звернулася мешканка Виноградівщини і повідомила страшну звістку. Місцевий ром, за її словами, вже давно знущається над тваринами.

«Коли в сусідів народжуються кошенята, вони кількох залишають, а всіх інших просять цього молодика, аби він їх затопив. Робить це хлопець за відповідну плату. Він убиває і цуценят, загалом йому байдуже, кого позбавляти життя. Потім трупи закопує в землю. Я знаю, що це гріх, але вдіяти нічого не можу, зупинити його – також», – написала жінка.

На жаль, на Закарпатті до подібного вбивства тварин, особливо новонароджених, вдається ще багато людей. Хоча домашніх улюбленців за невелику плату можна стерилізувати і в такому випадку вони не приносять потомство й у господарів не виникає питання, де прилаштувати потім малечу. У всьому світі діє подібна практика і вона себе цілковито виправдала. Це – гуманно, законно і правильно.

Але й це ще не все.

Жінка стверджує, що молодик утримує вдома кілька кішок на ланцюгах. Вони прив’язані в нього  на подвір’ї. На запитання, для чого він це робить, відповідає, що аби не втекли. Тож незрозуміло, що він далі збирається з ними робити.

Але ж кішка – тварина волелюбна і у всякому разі навіть якщо хлопець не збирається поневолених чотирилапих катувати, то незрозуміло, для чого він їх прив’язує, та ще й у такий жорстокий спосіб.

Але ж чи діють на Закарпатті закони, згідно з якими за жорстоке поводження з тваринами карають? На жаль, у області досі не позбавили волі жодного садиста.

А от у Києві нещодавно чоловіка засудили до 6 місяців арешту за знущання над котом.

Досудове слідство встановило, що він підвісив кота на дереві та жорстоко побив його гумовим шлангом, спричинивши тварині численні переломи кісток та закриту черепно-мозкову травму.

Звірство зупинили випадкові свідки, які зняли дії чоловіка на відео та викликали правоохоронців.

Крім того, 21-річного лучанина, який знущався над двома кошенятами, засудили до 5 років та 1 місяця позбавлення волі.

А от британця, який підсмажив свого кота у мікрохвильовій засудили до 126 днів в’язниці, а також заборонили йому протягом 10 років заводити будь-яку домашню тварину.

Звісно, в Європі правила утримання домашніх улюбленців значно жорсткіші, але все одно в Україні з липня минулого року вступив у дію закон про те, що за жорстоке поводження з тваринами можна «загриміти» за грати на вісім років.

Прикро, але більш ніж за рік, відколи цей нормативно-правовий акт набув чинності, на Закарпатті попри те, що факти знущань над братами нашими меншими фіксують і оприлюднюють у соцмережах майже щотижня, жодну людину не засудили не те що до реального покарання, а навіть до сплати штрафу.

Ось так і живемо… у байдужості та жорстокості.

Марія УЖАНСЬКА,  газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net