Погода у Закарпатті на сьогодні, 11 листопада. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде трохи прохолодний і хмарний день.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +1, удень – +12 градусів.

Незважаючи на хмарний ранок та похмурий день, вечір обіцяє бути ясним. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде 0, удень – +13 градусів. Хмарна погода очікується вранці та вдень, а ввечері небо проясниться. Без опадів.

У Воловці – +2 уночі і  +10 градусів удень. Ясна погода буде триматися у Воловці впевнено, вдень можлива недовга окупація неба хмарами. Без опадів.

У Сваляві – +1 уночі і  +11 градусів удень. Незважаючи на хмарний ранок та похмурий день, вечір у Сваляві обіцяє бути ясним. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +2, денна – +14 градусів. Хмари, шо з’являться на небі вранці та протримаються у Тячеві майже увесь день, ввечері повинні розсіятися. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +1, денна – +12.

Ранок та день у Перечині будуть хмарними, а вечір обіцяє ясну погоду. Без опадів.

У Великому Березному – вночі -2, удень – +12 градусів. Хмари, шо з’являться на небі вранці та протримаються у Великому Березному майже увесь день, ввечері повинні розсіятися. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – 0, удень – +14. Хмари, що з’являться на небі вранці, протримаються майже увесь день, та лише ввечері погода проясниться. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +1, вдень – +10. Хмари, які з’являться у Міжгір’ї вдень, протримаються недовго – ввечері очікується ясна погода. Без опадів.

У Рахові – уночі  +2, вдень – +10 градусів. Хмари, які з’являться у Рахові вдень, протримаються недовго – ввечері очікується ясна погода. Без опадів.

 Цього дня вшановується пам’ять преподобної Анастасії Римлянки і преподобного Аврамія самітника. Мисливці вірили: “Якщо вовки зграями бродять полями, то чекай великих бід: епідемій, голоду чи війни”. Якщо 11 листопада “небо заплаче, то слідом за дощем і зима прийде”.

Народні прикмети на 11 листопада

Якщо людина народилася 11 листопада, то він буде мати талант розуміти домашніх тварин, а це означає, що може бути відмінним пастухом – такі вірування існували в народі

Якщо господар стада 11 листопада віддячить пастуха, то в наступному році його вівці будуть у повній цілості

Перед тим, як проводити стрижку овець, важливо вкласти жмут овечої вовни в ножиці, щоб задобрити духів

Вовки нишпорять по полях – бути біді (неврожаю, війну і т.д.)

Якщо провести цей день зі своєю сім’єю, то вона, згідно з прикметами, буде дружною і міцною

Якщо проведеш день в компанії незнайомців, то це тягне сварку

Не можна залишати дитину одну 11 листопада – це до неприємностей

Якщо жінка в цей день одягне коралові намиста, то буде щасливою. Якщо повісити намисто на видне місце – це захистить від злих духів

Якщо людина народилася 11 листопада, то він, згідно з прикметами, буде довгожителем

zakarpatpost.net