АНОНС. Спочатку закарпатець кілька разів кулаком вдарив стареньку жінку в обличчя, далі – поламав їй шию та задушив, «щоб не мучилась»

Після вбивства втік до сусідньої області, але коли закінчились гроші, разом зі спільником повернувся додому

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

До 15 років ув’язнення засудили 19-річного виноградівця, що вбив 67-річну мешканку села Ключарки Мукачівського району, будинок якої вирішив пограбувати разом зі спільником, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Закарпатці ретельно планували напад. Готуючись до злочину, вели тривале спостереження за родиною, вивчали шляхи проникнення на подвір’я та відступу.

День вибрали не випадково. Вони знали, що чоловік та донька баби Марії (з етичних міркувань імена дійових осіб замінено) о 07 годині 30 хвилин мають поїхати на роботу, а старенька в хаті залишиться сама.

Тож зранку о 6:30 вони поїхали до села і припаркувалися неподалік. Після цього проникли на подвір’я та сховалися на даху господарської прибудови.

Коли господарі сіли в машину і поїхали, Михайло через незачинені вхідні двері зайшов до оселі. Бабуся в той час щось робила на кухні. Побачивши ґаздиню, незваний гість одразу ж почав атакувати нещасну. Він щосили вдарив її кілька разів кулаком у обличчя. Від удару старенька впала на підлогу. Тоді молодик, нахилившись над нею, ще раз ударив її кулаком у щелепу. У жінки з носа потекла кров. Вона почала тяжко дихати й хрипіти. Михайло взяв із кухонної стінки рушник і накрив ним її обличчя. Відтак він впустив Андрія. Спільник негайно відправився на пошуки чогось цінного, почав перевіряти кімнати, чи в хаті більше нікого немає. На пошуки грошей відправився невдовзі й Михайло. Вони перевірили все – і будинок, і літню кухню. Повернувшись до бабусі, яка на той час була ще живою, Михайло зрозумів, що вона намагалася комусь подзвонити. Це дуже розлютило грабіжника, він знову почав бити стареньку, а далі здавив їй шию руками так, що переламав хрящі. Та причиною смерті, за висновком судово-медичної експертизи, стали не лише травми, а асфіксія, тобто удушшя.

Що робив вбивця далі? Чому він вирішив прикінчити свою жертву? Що сказав на суді?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 9 листопада.

zakarpatpost.net