В Україні хочуть заборонити продаж шприців, вати та вітамінів: що відомо

В Україні запропонували заборонити продаж виробів медичного призначення в аптеках, зокрема, шприців, крапельниць та БАДів. Відповідний законопроект під номером 8591 зареєстрували в парламенті.

Про те, що запропонований документ може змінити та як це позначиться на українцях на брифінгу 5 листопада розповів директор Аптечної професійної асоціації Володимир Руденко. Як передає “Укрінформ”, законопроект №8591 забороняє аптечним пунктам продавати все, крім ліків.

“Тобто з прийняттям нового закону аптеки не зможуть реалізовувати такі необхідні товари, як шприци, крапельниці, вату, марлю, пластир, стерильні рукавички та іншу продукцію для медичних цілей”, ‒ повідомив Руденко.

Відзначається також, що Міністерство охорони здоров’я підтримало вищевказаний законопроект “Про внесення змін до закону України “Про лікарські засоби” після внесення до нього правок. У разі його прийняття мінімальна допустима відстань між аптеками складе 500 метрів.

Також планують встановити обмеження кількості аптечних пунктів. Для фізособи-підприємця ‒ максимум одна аптека, для юросіб ‒ максимум чотири в мережі. При цьому всіх власників аптек зобов’яжуть мати фармацевтичну освіту. Однак всі нововведення будуть розповсюджуватися тільки на нові аптеки.

zakarpatpost.net