У Мукачеві тестують Інтерсіті, що курсуватиме між Закарпаттям та Угорщиною

Поїзд прибув о 12:00 в середу, 14 листопада. Назад відправиться о 16:00 за київським часом, інформує власкор Mukachevo.net з місця подій з посиланням на працівників станції «Мукачево» та Укрзалізниці.

Власне поїзд для сполучення надала угорська сторона – компанія MAV-START nemzetkozi utazasok.

За попередньою інформацією від Укрзалізниці, вартість квитків на інтерсіті Мукачево – Будапешт складе від 700 до 1100 гривень. Поїзд зупинятиметься також у Ніредьгазі та Дебрецені.

На жаль, коли саме почне курсувати інтерсіті регулярно, в Укразалізниці не кажуть. Більше того, наголошують, що лише почали тестувати власне рух поїзду, а відтак можуть бути змінені як вагони, так і сам локомотив. У інтерв’ю Mukachevo.net в червні цього року заступник міністра МЗС Угорщини Левенте Модьор, команда якого займається реалізацією цього проекту, стверджував, що для запуску поїзда вже все готово, і затримка через політичне загострення між країнами.

Додамо, що під запуск інтерсіті в межах вокзалу в Мукачеві було реконструйовано окрему платформу для посадки, яка примикає до вузькоколійної колії, якою власне і має рухатися поїзд прямісінько до Будапешта без зміни коліс.

zakarpatpost.net