Погода у Закарпатті на сьогодні, 14 листопада. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде трохи прохолодний день, дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +4, удень – +12 градусів.

Ранкове прояснення не зробить великої погоди на фоні похмурого дня в цілому. Уночі очікується дрібний дощ. Протягом усього дня, починаючи з ранку, опадів не передбачається.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +2, удень – +11 градусів. Ввечері погода проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Вночі та вранці очікується дрібний дощ.

У Воловці – +2 уночі і  +6 градусів удень. У Воловці сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Нічний дрібний дощ продовжуватиме йти вранці. У другій половині дня він на деякий час припиниться, а ввечері розпочнеться знову.

У Сваляві – +3 уночі і  +9 градусів удень. У Сваляві протягом усього дня погода буде похмурою. Дрібний дощ розпочнеться ще до світанку, але до середини дня повинен припинитися.

У Тячеві нічна температура становитиме +1, денна – +11 градусів. У Тячеві сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вночі та вранці очікується дрібний дощ.

У Перечині – нічна температура становитиме +4, денна – +12.

У Перечині протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Уночі, можливо, пройде дрібний дощ. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Великому Березному – вночі +3, удень – +10 градусів. Протягом усього дня у Великому Березному буде триматися хмарна погода. Уночі очікується дрібний дощ. Протягом усього дня, починаючи з ранку, опадів не передбачається.

У Берегові та Виноградові – вночі – +4, удень – +12. Вже вранці хмари зникнуть, та протягом усього дня буде стояти ясна погода. Уночі очікується дрібний дощ. Протягом усього дня, починаючи з ранку, опадів не передбачається.

У Міжгір’ї – уночі  +2, вдень – +6. У Міжгір’ї хмарна погода буде триматися до самого вечора. Дрібний дощ йтиме вночі та вранці. Удень на деякий час опади припиняться, а ввечері можуть розпочатися знову.

У Рахові – уночі  0, вдень – +5 градусів. Хмарна погода протримається у Рахові увесь день. Нічний дрібний дощ продовжуватиме йти вранці. Вдень на деякий час опади припиняться, а ввечері розпочнеться дрібний дощ зі снігом.

Цього дня вшановується пам’ять безсрібників і чудотворців Косми і Даміана Асійських. 14 листопада вважається початком зими і перших морозів: “Кузьма-Дем’ян — коваль, кує лід на землі й на воді”. Якщо на Кузьму дороги розвезе грязюкою, не варто чекати морозу до самого грудня. А якщо випаде сніг, то майбутня весна буде з великим розливом.

Народні прикмети на 14 листопада

– День видався теплим – до теплої зими.

– Дерева ще не скинули листя – до неврожайного року і затяжний зими.

– Багато снігу – до повені навесні.

– Річки вкрилися льодом – НЕ розкриються до самої весни.

– Помолитися Кузьмі і Дем’яна – до здоров’я для всіх членів сім’ї. Їм молилися і дівчата перед весіллям про міцне і довге сімейне життя.

– З’їсти курятину в цей день – кури в будинку добре водитися будуть.

– Якщо наймолодший або слабкий член сім’ї покуштує на Кузьминки куряче серце, він весь рік буде здоровим і міцним.

– Подаючи милостиню на Кузьму і Дем’яна, не можна дивитися жебракові в очі – прикмета погана.

– Сни в ніч на 14 листопада кажуть правду.

– Якщо до вас в голову сама собою закралася дивна і незвичайна думка – це до хорошим змін у житті.

– Вночі кішка яанявкала – на щастя і везінню в будинку.

– Якщо 14 листопада воду, що залишилася після купання немовляти, вилити на вулицю, вона буде страждати на безсоння.

zakarpatpost.net