Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 15 листопада

День на Закарпатті був багатим на події.

На маршрут №18 в Ужгороді виїхали нові автобуси.

Про це повідомила прес-служба Ужгородської міської ради.

Як ми вже інформували, цей маршрут  – новий і так званий наскрізний: їздить із найбільш багатонаселеного Нового району Ужгорода через вулицю Швабську, площу Шандора Петефі, вулицю Івана Анкудінова, площу Корятовича на БАМ, охоплює 22 автобусні зупинки у кожному з напрямків.

Нагадаємо, нові автобуси віднедавна їздять і на маршруті №20 «площа Корятовича – Речовий ринок».

Лебедина ідилія на озері «Кірпічка» в Ужгороді почалася два роки тому. Саме тоді на водоймі поселилася пара білоперих красенів.

Газета «Неділя Закарпатські новини» від самого початку уважно стежила за життям лебедів, яких останнім часом у місті явно побільшало. Утім мова піде не про тих, що прилітають на Уж, а лише про «кірпічних».

У вересні лебедята почали активно вчитися літати. Найбільший з них – Гоша – виявився найактивнішим і в нього це виходило найкраше. Він почав сам відлучатися від родини, тренуючись у польотах. Часом зникав… і люди хвилювалися, чи з ним усе гаразд.

Нині, 15 грудня, на Рахівщині температура опустилася до 3 градусів із позначкою мінус. Ночі вже холодні на території усієї області.

Однак, незважаючи на похолодання, в Мукачеві на вулиці Івана Франка, неподалік обласної дитячої лікарні, дорогою до автовокзалу, цвітуть каштани.

Загалом у місті над Латорицею є й інші унікальні дерева. Скажімо, там росте дивовижна «скажена» сакура, яка умудряється цвісти навіть тричі на рік.

А на каштанах більшість листя вже давно пожовкло і опало, але на цьому з’явився цвіт. Крім того, на гілках видно нове молоде зелене листя.

В Ужгороді також нещодавно цвіли каштани і яблуні.

Нині в Ужгороді сонячно і відносно тепло. Золота осінь у цьому році видалася теплою, незважаючи на те, що літо було досить дощовим і прохолодним. Однак уже із завтра на Закарпатті загалом та в Ужгороді зокрема, починаються морози.

Синоптики на сьогоднішню ніч прогнозують 1 із позначкою мінус, а із п’ятниці на суботу – вже мінус 2, з неділі на понеділок стовпчики термометрів опустяться ще на градус нижче.

Близько 10 мільйонів пенсіонерів з 11,7 млн отримають підвищену пенсію за грудень у зв’язку з підвищенням з 1 грудня соцстандартів. Про це заявила заступник голови Пенсфонду Ірина Ковпашко. Піднімуть не тільки мінімальні пенсії, а й перерахують різні надбавки, доплату за понаднормовий стаж, які обчислюються у відсотках від мінпенсії. Також з 1 грудня збільшать прожитковий мінімум для всіх категорій населення, а з 1 січня 2019 року влада обіцяє підвищити пенсії військовослужбовцям, пише Сегодня.

Нещодавно Інтернет облетіла новина про те, що у селі Руське Поле Тячівського району лелека залишився зимувати. Птах не відлетів разом з іншими у теплі країни і досі ночує на димарі хати місцевої мешканки.

Лелека наробив чимало галасу, бо волонтери з Ужгорода почали хвилюватися, як він переживе морози.

Науковці кажуть, що скоріш за все, йому не вистачило сили для перельоту, тому він змушений був залишитись і якщо його підгодовуватимуть, птах виживе.

Найкраще було б пернатого прилаштувати до спеціалістів, але вони не зголосилися його забрати.

В горах – справжня зима.Про погіршенрня погодних умов повідомив на своїй сторінці Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост.

«Станом на 8:45 15.11.2018 на г. Піп Іван Чорногірський хмарно, невеликий сніг. Вітер північно-східний, 5-6 м/с. Температура повітря -5°С», – йдеться у повідомленні.

На наступні дні синоптики прогнозують морози, навіть в Ужгороді стовпчик термометра на вихідні опуститься до позначки мінус три.

Серед білого дня ужгородець вбив свого знайомого. Чоловіки разом працювали на розфасовці вугілля. Не раз вкупі й гостилися після роботи. Власне, любов до оковитої їх і здружила і розсварила, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Того фатального дня вони також разом пили спиртне. Інцидент трапився близько обіду.

«Двоє чоловіків були між собою добре знайомі та відпочивали разом. Вони спільно вживали спиртні напої. Між ужгородцями виник конфлікт, внаслідок чого один із них взяв ніж та вдарив опонента в область серця. Потерпілий помер», – розповів в. о. начальника слідчого відділу поліції Ужгорода Богдан Степанов – «Швидка», що прибула на місце події, констатувала смерть. Поліція розшукала підозрюваного за дві години. Ним виявився 47-річний ужгородець. Він розповів працівникам поліції про подробиці та причини вбивства свого 55-річного товариша».

Утім свою провину чоловік не визнав. У суді він намагався всіляко «відхреститися» від своєї причетності до злочину.

В Ужгороді на площі Театральній лавиці замінили лише в минулому році, та деякі з них уже не раз ламали. Одну з лавиць уже й перемотували скетчем, і замінювали дошки.

Видно, декому з місцевих немає куди спрямувати силу і він влаштовує вуличні бої з лавицями, фотозонами і атакує то дерев’яні перекладини, то літери на площі Поштовій.

Шкода, що в нас до розслідування злочинів ставляться так безвідповідально, хоча місто обладнано відео спостереженням і розкрити правопорушення можна.

Утім за вуличне хуліганство ще нікого не притягнули до відповідальності, тож і не дивно, що відчуваючи безкарність дехто не боїться афішувати силу.

zakarpatpost.net