Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 16 листопада

День на Закарпатті був багатим на події. Неймовірні, вражаючі фото газети «Неділя Закарпатські новини» набирають на Google мільйонні перегляди.

На цьому тижні позначка пересягнула через 5 мільйонів 140 тисяч.

Загалом сторінка газети у додатку Google вже досягла 8 рівня із 10 усіх можливих.

Це нечувані для Закарпаття показники.

Наші фото зачаровують увесь світ.

Найбільше переглядів мають світлини з Києва, а також ужгородські набережні, краєвиди Мукачева та гірські пейзажі.

Газета «Неділя Закарпатські новини» й надалі радуватиме вас новими цікавими фотографіями і показуватиме Закарпаття та Україну усьому світу у найкращих ракурсах.

Лебедина ідилія на озері «Кірпічка» в Ужгороді почалася два роки тому. Саме тоді на водоймі поселилася пара білоперих красенів.

Газета «Неділя Закарпатські новини» від самого початку уважно стежила за життям лебедів, яких останнім часом у місті явно побільшало. Утім мова піде не про тих, що прилітають на Уж, а лише про «кірпічних».

22 жовтня в житті лебединої родини трапилася трагедія.

Близько  9 години ранку лебедятко, що було найбільш ручним,  за словами очевидців, під час тренувального польоту загинуло, вдарившись у внутрішню загороджувальну сітку кортів і спортмайданчиків спорткомплексу «Юність». Воно перелетіло зовнішню сітку, але для маневру не вистачило сил і вміння. Судячи з усього, смерть настала миттєво,пташеня не страждало… Кажуть, воно зламало шию і шансів на порятунок не мало зовсім. Пернатого поховали неподалік, а родина, відчуваючи втрату, зібралася разом у родинному гнізді в очереті і явно нервувала. Птахи мали переляканий вигляд.

А зараз на Ужі між дорослими птазами оселилося молоде лебедя. Невже це Гоша? Таку версію озвучують усе частіше. Він це чи ні – точно сказати ніхто не може, однак лебідь розпочав самостійне життя за межами родини після його вигнання мамою.

Птахи зимують в Ужгороді вже близько 20 років, однак останнім часом їх стає все більше. І цей факт неабияк радує.

На Закарпатті сьогодні стало по-справжньому холодно. У більшості районів нічна температура була з позначкою мінус. Місцями – до п’яти морозу.

У високогір’ї зараз – справжня зимова казка.

Про це написав у мережі Facebook керівник Яворницького рятувального відділення Василь Фіцак.

“Зараз у високогірї -10 С. Вітер палючий, східний і північно-східний, до 15 м/с”, – наголосив він.

Нагадаємо, що раніше Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост опублікував фото засніженої обсерваторії “Білий слон” та гори Піп Іван.

Правоохоронці розпочали перевірку за фактом наїзду на пішохода в Ужгороді. Водія авто опитують, 12-річну дівчинку доправили до лікарні Про це повідомляє відділ комунікації Закарпатської поліції.

Ужгородська поліція встановлює обставини аварії, що трапилася сьогодні вранці в обласному центрі Закарпаття. Близько 08:15 на лінію «102» надійшло повідомлення про ДТП з потерпілими на вулиці Заньковецької в Ужгороді.

Слідчо-оперативна група, що прибула за викликом, встановила, що 36-річний водій «Porsche» не впорався з керуванням та здійснив наїзд на 12-річну ужгородку-пішохода.

Дівчинку з тілесними ушкодженнями доправили до лікарні. За фактом дорожньо-транспортної пригоди у поліції розпочато перевірку.

Закарпатське весілля – це великі витрати, довга підготовка і…  маса курйозів, про які особливо багато можуть пригадати ті, хто обслуговує шлюбні церемонії.

— Цікавих випадків безліч. Кілька з них розповім. Якось нас запросили у Братиславу вести весілля. Там були гості з Києва та й з усієї України. Ми їхали туди довго. То був наш перший виклик до Європи. Було дуже цікаво, персонал нас не розумів. Я просив дуже довго скотч, а мені давали алкоголь. Але було справді весело, – каже газеті «Неділя Закарпатські новини» ведучий святкових заходів Ярослав Мячин. – Або колись у Великому Березному били всіх весільних старост, тож усі хлопці боялися туди їхати працювати. У них чомусь була така традиція – прийти на весілля і побити тамаду. На щастя, у нас такого не ставалося. Але бували дуже курйозні ситуації, коли гості були трішки неадекватними і реагували на все досить дико. Кожна подія по-своєму смішна  і цікава. Та, слава Богу, за десять років роботи у нас із напарником  усе було легко і спокійно».

Служба безпеки України викликала до себе депутата Закарпатської облради та ректора угорського інституту у місті Берегово Ілдіко Орос, передає Mukachevo.net з посиланням на її заяву.

Як повідомляється, приводом для цього став її виступ у Будапешті 23 жовтня, під час якого вона заявила, що в Україні нібито утискають угорців.

Зокрема, Орос заявила, що влада країни використовує “фашистські методи”.

Працівник Державної прикордонної служби України, якого 16 листопада автомобілем збили в Закарпатській області, перебуває в критичному стані,  є загроза життю. Про це повідомив речник відомства Олег Слободян в ефірі одного з телеканалів, пише РБК-Україна .

За його словами, лікарі не поспішають із прогнозами та не бачать можливості провести операцію.

“Стан військовослужбовця вкрай критичний, загроза життю є. Поки лікарі дуже обережні у прогнозах і оцінках. Військовослужбовець без свідомості, у комі. Лікарі не бачать можливості проводити хірургічне втручання”, – повідомив Слободян.

Крім того, у ДПСУ зазначили, що вже встановлено особу, яка наїхала на прикордонника. А саме – ним виявився місцевий житель, причетний до контрабанди сигарет, наразі правоохоронці встановлюють його місцеперебування.

У Закарпатті, краї, що завжди гостинно і покірно чекає на гостей, не вистачає альтанок. Навіть дорогою на Синевир їх мало. А до скількох туристичних об’єктів їх немає взагалі. Але ж після подорожі в таких затишних дерев’яних спорудах так приємно відпочити, поїсти, поспілкуватися з друзями.

Для прикладу, в Києві є туристична місцина – Труханів острів. Навіть там, у столиці, для гостей створено кращі умови, ніж тут. На острові багато альтанок і всі вони акуратні, гарні, навіть зроблені в закарпатському стилі.

Соромно, що такого не маємо ми, адже позиціонуємо себе, як туристична область, а в столиці, на невеликій площі, альтанок більше, ніж у всьому Закарпатті.

zakarpatpost.net