Чому закарпатці так невміло використовують туристичний потенціал області

У Закарпатті, краї, що завжди гостинно і покірно чекає на гостей, не вистачає альтанок.

Навіть дорогою на Синевир їх мало. А до скількох туристичних об’єктів їх немає взагалі. Але ж після подорожі в таких затишних дерев’яних спорудах так приємно відпочити, поїсти, поспілкуватися з друзями.

Для прикладу, в Києві є туристична місцина – Труханів острів. Навіть там, у столиці, для гостей створено кращі умови, ніж тут. На острові багато альтанок і всі вони акуратні, гарні, навіть зроблені в закарпатському стилі.

Соромно, що такого не маємо ми, адже позиціонуємо себе, як туристична область, а в столиці, на невеликій площі, альтанок більше, ніж у всьому Закарпатті.

І при цьому ми сподіваємося, що до нас нескінченним потоком ринуть кияни, будуть блукати горами і милуватися містами.

Та для чого їм їхати за 700 кілометрів від рідної домівки, якщо поруч, у межах міста, така краса. Аби залучити гостей, нашим обласним… і не тільки… депутатам потрібно під час кожної сесії не пустословити, не «строчити» щоразу звернення до Уряду, від яких фактично й так нічого не змінюється, а думати над туристичними проектами, залучати до Закарпаття інвестиції та вкладати потенціал у той напрямок, який підказує розвивати сама природа.

Володимир ЗАКАРПАТСЬКИЙ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net