Погода у Закарпатті на сьогодні, 21 листопада. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті трохи потеплішає, але місцями засніжить.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +1, удень – +8 градусів.

З ранку до самого вечора  небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +4, удень – +8 градусів. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Дощ закінчиться ще до світанку. Вранці та вдень опадів не очікується, а ввечері вони розпочнуться знову, щоправда менш сильніші.

У Воловці – -2 уночі і  +1 градус удень. У Воловці сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Уночі можливий сильний сніг. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

У Сваляві – 0 уночі і  +6 градусів удень. У Сваляві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Уночі, можливо, пройде сильний дощ. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +3, денна – +7 градусів.

Весь день у Тячеві буде хмарним. Більша частина дня пройшла без опадів, а ближче до вечора очікується дрібний дощ.

У Перечині – нічна температура становитиме +1, денна – +8.

З ранку до самого вечора у Перечині небо буде вкрите хмарами. Уночі очікується дрібний дощ. Протягом усього дня, починаючи з ранку, опадів не передбачається.

У Великому Березному – вночі -1, удень – +4. Хмарна погода протримається у Великому Березному увесь день. Уночі йтиме дрібний дощ. Вранці розпогодиться, та більше цього дня опадів не передбачається.

У Берегові та Виноградові – вночі – +4, удень – +9.  Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Нічний дрібний дощ закінчиться ще до приходу ранку. День пройде без опадів, а ввечері дрібний дощ розпочнеться знову.

У Міжгір’ї – уночі  +1, вдень – +5. У Міжгір’ї сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Уночі піде дощ, який ще до ранку закінчиться. Більше опадів не передбачається.

У Рахові – уночі  -2, вдень – 0. У Рахові протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Нічний сніг закінчиться ще до приходу ранку. День пройде без опадів, а ввечері сніг розпочнеться знову.

21 листопада відзначається Собор Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних. Михайлів день вважається рубіжною датою — з цього дня “зима встає на ноги”. У народі помітили, якщо цього дня з’являвся іній, то чекали великого снігу; якщо день починався туманом — на відлигу; а ясна погода — до майбутньої морозної зими.

Народні прикмети на 21 листопада

  1. Якщо цього дня сніг буде мокрим, то майбутній урожай буде хорошим.
  2. Якщо стоятимуть густі тумани, то така погода протримається до зимового Миколая.
  3. Якщо на Михайла ніч ясна, то зима буде сніжна і красна.
  4. Якщо Михайло дощем служить – добру й суху весну ворожить.
  5. Іній – на великі сніги, а туман – на відлигу.
  6. Якщо відлига – не жди санного шляху до Миколи.
  7. Як на Михайла вітер з полудня, то буде тепло і до півгрудня.
  8. День на Михайла похмурий і на деревах іній – до хорошого врожаю.
  9. Від Михайла зима морози кує.
  10. Як Михайло закує, то Микола не розкує.
  11. Якщо на Михайла ніч ясна, то буде зима сніжна й красна.

zakarpatpost.net