АНОНС. Що роблять ночами ті жінки, чоловіки яких по 10 місяців у році працюють за кордоном?

Тільки у понеділок із усезнаючого Фейсбуку я дізнався, що почалося свято, про яке я і не знав, і не відав. Я ж міг його пропустити, не відзначити, не відсвяткувати з друзями, не підняти келих за себе мужнього, просто пропрацювати до вечора і так і не дізнатися про такий важливий привід… Але Інтернет є і на роботі, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Отже, трохи офіційної інформації: Міжнародний день чоловіків — щорічне свято, котре святкується 19 листопада. Вперше його відсвяткували 1999 року в крихітній країні Тринідад і Тобаго, що на островах у Карибському морі. Це чи не єдине у світі свято, яке приурочене не до дня народження якоїсь визначної особистості, а до дня народження простого звичайного чоловіка. Засновник свята Доктор Джером Тілуксінґ разом з однодумцями почав відзначати День чоловіків у день народження свого батька, якого вважав ідеальним прикладом для наслідування у всіх відношеннях. У дуже короткий термін це свято знайшло підтримку в інших країнах Карибського басейну, в Австралії, в країнах Північної Америки, Європи, Азії, а також у ООН та в ЮНЕСКО. Наразі цей день визнаний офіційним святом у більш ніж 50 країнах світу.

Як значиться в документах ЮНЕСКО, цілями створення Міжнародного дня чоловіків є привернення уваги до гендерної дискримінації та проблем нерівності статі. Організатори свята роблять акцент на збереженні здоров’я хлопчиків та чоловіків та підкреслюються позитивний вплив чоловіків на родину і виховання дітей. Говорячи від імені ЮНЕСКО, Інґеборґ Брейнес, директор у зв’язках з громадськістю Бюро ЮНЕСКО в Женеві, а також колишній керівник програми «Жінки та гендерна нерівність» відмітила: «Це добра ідея, котра дозволить покращити гендерний баланс».

Що означає для чоловіків День чоловіків? Чому про жіночого лікаря знають усі, про нього тисячі анекдотів складено, а про чоловічого лікаря хто із нас чув?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 23 листопада.

zakarpatpost.net