Вбивця червонокнижної рисі із Рахівщини намагається поновитись на посаді. ВІДЕО

Резонансна справа бере свій початок з осені 2017 року.

Колишній лісничий Устеріцького лісництва, якого підозрюють у вбивстві червонокнижної Рисі, намагається через суд поновитись на посаді.

За цей час, прокуратурою відкрито кримінальне провадження. Зі сторони ж Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства а також Рахівського лісо-дослідного господарства, в якому працював лісничий, останнього звільнено із займаної посади. Цьому передувала службова перевірка, яка була на особистому контролі начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства.

За результатами розгляду справи, суд першої інстанції став на сторону Рахівського лісо-дослідного господарства, тим самим підтвердивши законність звільнення браконьєра. Відповідне рішення знаходиться у відкритому доступі на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень. Однак екс-лісничий продовжує відстоювати свою позицію та подав апеляційну скаргу на рішення Рахівського районного суду. Перше засідання Апеляційний суд призначив на 17 січня 2019 року об 11 годині.

Прес-служба ЗОУЛМГ

zakarpatpost.net