Як неповнолітні в Ужгороді обікрали автомобіль та поцупили рюкзак від туриста

Двоє неповнолітніх ромів, один з яких мешканцем Берегова, а інший – села Холмець Ужгородського району, (до речі, жонатий), уже притягалися до відповідальності через крадіжки, але обох звільнили від покарання, призначивши випробувальний термін, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Утім на шлях виправлення вони не стали, а продовжували промишляти крадіжками.

Отже, берегівчанин за попередньою змовою ще з двома неповнолітніми, побачивши в Ужгороді припаркований автомобіль  через неповністю зачинене скло на лівій передній дверці (з боку водія), викрав з салону гаманець, у якому було 5700 гривень. Після цього гроші між собою підлітки поділили.

А невдовзі хлопець разом із мешканцем Ужгородщини подався на пошуки пригод на автовокзал. Було близько 21 години. Юнаки побачили чоловіка, що спав на лавиці. А поруч із ним рюкзак. Не довго думаючи, вони забрали рюкзак і спробували якомога скоріше втекти. Але не вдалося. Їх затримали працівники поліції.

Як з’ясувалося, у ранці туриста були плоскогубці, набір ключів, викрутка, а також документи: паспорт громадянина України та закордонний, виклик з Польщі, посвідчення водія, пенсійне посвідчення та страховки.

У судовому засіданні хлопці в усьому зізналися та розповіли, що не знали, що в сумці, оскільки не встигли подивитись, скоріш за все, розраховували знайти гроші.

Отже, суд засудив берегівчанина до 4 років і 2 місяців, а ужгородця до 3 років і 3 місяців позбавлення волі.

Михайло СОЙМА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net