Розмови не вийшло: вражаючі знімки зустрічі фотографа з ведмедем на Закарпатті

Фотограф похизувався світлинами зустрічі з бурим ведмедем у Карпатах.

Прикарпатець Михайло Мазур любить “тихе полювання”. Можна, збираючи гриби, зробити чимало хороших світлин карпатської природи, пише Фіртка.

Два роки тому в лісах Міжгірщини йому трапився величезний бурий ведмідь з Червоної книги. Зустріч обійшлася взаємним зоровим дослідженням мандрівників та низкою світлин.

Кілька днів тому практично в тому ж місці Михайло Мазур натрапив на цього ж клишоногого.

“Минуло два роки з часу зустрічі з господарем Карпат. На всіляке міг надіятися, але щоб зустрітися з ведмедем ще раз, та ще практично на тому самому місці, в мене й гадки не було. Однак наші лісові стежки знову ж таки перетнулися. Сталося це останньої неділі, коли мандрував горами. Як пам’ятаєте, погода стояла спекотна, так і хотілося зайти в затінок і вдихнути лісової прохолоди. Нога попри ногу, спираючись на палицю нишпорив в пошуках грибів і не помітив, як опинився на галявині вкритій білими, – розповідає прикарпатець. – Та не встиг порадіти своїй знахідці, як з кущів вийшов ведмідь. Не повірите, той самий клишоногий, що два роки тому. Я запам’ятав його по світлій плямі на шиї. Тепер розмови не вийшло. Схоже мій знайомий поспішав по своїх ведмежих справах. Ми якось переглянулися, подумки привіталися. Ведмідь навіть присів на секунду, але тут же піднявся і не попрощавшись спокійно побрів у хащі. Ось і все. Такою короткою виявилася наша несподівана недільна зустріч”.

ФОТО: Михайло Мазур

zakarpatpost.net