Петиція про перенесення ужгородського монстра вже зібрала 252 із 250 необхідних голосів

Збір підписів завершився дочасно, хоча до кінця голосування залишилося ще 12 днів.

Наразі петиція про те, аби бронзового монстра перенести у інше місце набрала 252 із 250 необхідних для того, аби питання розглянули на сесії міської ради голосів.

Нагалаємо, що на сайті Ужгородської міської ради 25 листопада зареєстровано петицію “Про зміну місця розташування пам`ятника жертвам Голодоморів та відповідність умовам конкурсу” .

Як раніше писав zakarpatpost.net, автором петиції виступила Сташина-Неймет Марина Володимирівна. Вона опублікувала її одразу через через кілька днів після появи в Ужгороді пам’ятника, що викликав неабиякий резонанс.

Сайт zakarpatpost.net та газета «Неділя Закарпатські новини» першими на Закарпатті виступили проти того, що  пам’ятнику з нагоди трагічних подій не місце в центральній історичній частині Ужгорода.

Після встановлення «Свічі пам’яті», яка викликала величезну хвилю обурень серед ужгородців через зовнішній вигляд питання стало ще більш актуальним.

Із опитаних журналістами містян абсолютно нікому пам’ятник не сподобався.

А ось що пишуть люди в коментарях (цитуємо без змін):

  • Розвитку укр. заважае iдеологiчна масова ментальна привязка до “страждання, ненавистi, злиднiв” яку лiлеють i виношуюють якiсь сили…
    у центрi мають стояти памятки
    Значним Досягненням.. перемоги добра над злом…
    а не навпаки..навiювати у реальнiсть темнi сторiнки
  • До речі, а де – в якому місці зараз знаходяться “специалісти” і “експерти” по бордюрах і модернізму із организованного угрупування “Sawe Nabka” і “Sawe Uzchgorod”??? Цей т.з. “монумент” нормально вписується в набережну і історичний ансамбль Малий Галагов? Саме його тут бракувало для повноцінності історичного кварталу і щастя ужгородців?

Справді, пам’ятник виявився зовсім не таким, на який очікували ужгородці і йому не місце у районі Галагов.

Тепер слово за депутатами. Чекаємо на те, що вони також виступлять за те, аби бронзового монстра перенести на Кальварію.

zakarpatpost.net