Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 5 грудня

День на Закарпатті був багатим на події.

Історія з ліхтарним стовпом на Петефі в Ужгороді має продовження. Як повідомляв zakarpatpost.net, вчора о 18.27 на площі Петефі автомобіль прямо на очах журналіста газети «Неділя Закарпатські новини» та десятків людей біла Toyota RAV  старого зразка  на закарпатських номерах врізалася в нову електроопору.

Від удару опора впала на землю, розбилися всі ліхтарі, обірвалися кабелі.

Винуватця швидко вирахував журналіст Віталій Глагола. Ним виявився п’яний чиновник Закарпатської ОДА.

Чоловіка освідчили на вміст алкоголю і він намагався через сторонніх людей повпливати на журналіста, аби він прибрав з Інтернету матеріали, на яких видно його автомобіль.

Наслідки його походеньок наспіх прибрали. Уже на 8 годину ранку слідів не було. Площа була підметеною, електричний кабель підвішено, більше небезпеку він не становив, адже після інциденту дроти валялися на бруківці, а самі ліхтарі на стовпі ще продовжували світилися на землі.

Наразі на Петефі вже встановили новий світильник але одинарний. Але світло зникло у всій частині площі аж до мосту.

Вийшов з друку новий рейтинговий журнал за 2018 рік, що є спецпроектом газети «Неділя Закарпатські новини» «Впливові люди Закарпаття. ТОП-100», який є шалено популярним на Закарпатті.

ТОП поділено на окремі розділи, в яких представлено десятку найбільш впізнаваних людей Закарпаття.

Отже, лідером культурного рейтингу у 2018 році став диригент камерного хору «Кантус» Еміл Сокач.

«Сокач і «Кантус» – нероздільні.

Камерний хор «Кантус» є лауреатом міжнародних конкурсів, учасником фестивалів та форумів – в Угорщині, Італії, Австрії, Швейцарії, Франції, Німеччині, Великобританії. Народинй артист України Еміл Сокач – людина, яка заклала творчий фундамент колективу і вже понад тридцять років скеровує вектор його діяльності.

Керуючи «Кантусом», він ніколи не зраджує своєму світогляду, не боїться опинитися на другому плані, в тіні своїх хористів. Талановитий, харизматичний, вдумливий – цей перелік позитивних епітетів можна продовжити, адже Еміл Сокач обдарований гарними рисами.

ogoloshennya.net – закарпатський сайт оголошень та реклами.

На сайті можна безкоштовно подати оголошення про продаж нерухомості, автомобіля, домашніх речей, будівельних товарів, інвентарю для відпочинку та розваг, про знайомства та пошук партнера.

На сайті ogoloshennya.net щодня з’являються нові оголошення на різноманітну тематику, які переглядають користувачі з усієї України, а також із країн Європейського Союзу та США.

Отже, якщо вам потрібно продати чи купити щось для квартири чи будинку, меблі, кімнатні рослини, побутову техніку, міжкімнатні двері, вікна та багато-багато-іншого, знаходьте покупців чи необхідний товар на сайті ogoloshennya.net.

Подавайте оголошення і насолоджуйтесь успішним результатом.

Подати оголошення легко і просто.

Також ви можете замовити рекламу на сайті ogoloshennya.net.

 Детальна інформація за тел.: (050) 222-50-50, або (067) 666-90-90.

Прaцівники oперaтивнo-пoшукoвoгo відділу зупинили жінoк після вчинення ними прaвoпoрушень. Зaрaз прaвooхoрoнці перевіряють причетність підoзрювaних дo скoєння інших aнaлoгічних злoчинів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Під чaс відпрaцювaння стoличнoгo зaлізничнoгo вoкзaлу тa прилеглoї теритoрії пoліцейські зaтримaли жінoк, причетних дo двoх крaдіжoк.

Як рoзпoвів нaчaльник oперaтивнo-пoшукoвoгo відділу Вітaлій Отрудькo, перший злoчин вoни вчинили нa плoщі Вoкзaльній, кoли нa плaтфoрмі четверo прaвoпoрушниць викрaли у 32-річнoгo чoлoвікa гaмaнець з грoшимa у сумі 9000 гривень.

В Ужгороді 15-річний підліток покінчив з життям. Тіло хлопця у зашморгу вчора, близько 19:00, виявив 12-річний ужгородець. Хлопець йшов повз озеро Кірпічка і помітив у сутінках незрозумілий силует. Підійшовши ближче, він зрозумів, що на дереві висить людина. Про побачене дитина повідомила до поліції.

У відділі комунікації поліції факт виявлення повішеника підтвердили, повідомляє ungvar.info.

“За викликом виїхала слідчо-оперативна група та судмедексперти. Попереднім оглядом тіла, ознак насильницької смерті виявлено не було. За фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України з відміткою “Самогубство. Триває слідство“, – кажуть у відомстві.

Особу загиблого тепер вже встановлено. Хлопцю було 15 років. Він – уродженець села Довге, що на Іршавщині, а в Ужгороді вчився на першому курсі коледжу. На даний момент слідчі перевіряють усі версії інциденту та встановлюють причини, що могли спонукати підлітка на самогубство. Вже опитано вчителів та батьків. З їх слів, нічого підозрілого у поведінці хлопця вони не помічали. Обставини інциденту належить з’ясувати поліції.

Сьогодні о 13 годині у Виноградові на вулиці Копанській трапилась аварія. ДТП зафіксували камери відеоспостереження.

Відео оприлюднено на YouTube-каналі ISP EXPRES.

На щастя, вижили всі.

Хліб і хлібобулочні вироби, а також деякі крупи в Україні до кінця року подорожчають ще на 1,5-2%. Про це повідомив виконавчий директор Українського дискусійного клубу Олег Пендзин в коментарі кореспонденту УНН.

“До кінця цього року ще додайте 1,5% – максимум 2% по хлібу”, – зазначив експерт, відповідаючи на запитання, на скільки до кінця року подорожчає хліб в Україні.

За його словами, відповідно подорожчають і крупи зернової групи, оскільки їх вартість залежить від росту цін на пшеницю і зернові, які спостерігаються на світових ринках (з 5950 грн за т в минулому році до 6200 грн/т цього року). Втім, за словами О.Пендзина, гречка дорожчати найближчим часом в країні не буде, оскільки накопичився надлишок цієї крупи.

У центрі Ужгорода дівчина провалилася під лід. В Ужгороді після похолодання Уж почав вкриватися кригою. Цим одразу скористалися діти і на воді почалися розваги. Утім зараз лід ламкий і ставати на нього небезпечно.

Але над цим школярі не завжди думають. Тож учора на річці мало не трапилась трагедія.

Журналісту газети «Неділя Закарпатські новини» вчора довелося стати свідком неприємної ситуації.

Двоє дівчат років 14-15 біля першої школи вирішили перейти Уж і вийшли на кригу. Вони веселилися, сміялися і не дивилися під ноги. Хоча було добре видно, що лід не є міцним, вони все одно не спинялися. Із протилежного берега інші діти їм щось кричали. Так майже посередині течії одна з них провалилася у воду. Це відбувалося настільки швидко, що сфотографувати не вдалося. Допомогу школярці теж не потрібно було надавати, бо кмітлива подруга за секунду витягнула її з води, яка була їй, до речі, аж до шиї.

За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області завершено досудове розслідування стосовно 22-річного мешканця с. Вільхівці Тячівського району, який обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель 40-річного закарпатця.

Про це повідомила прокуратура Закарпатської області.

ДТП трапилась у жовтні цього року в селі Нересниця Тячівського  району.

В ході досудового розслідування встановлено, що місцевий мешканець, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, допустив наїзд на пішохода. Від отриманих травм, потерпілий загинув на місці аварії.

Між лебедями, які оселилися на Ужі постійно проходять бої за територію. Оскільки річка замерзає, кожна невелика зграя хоче мати власну ділянку, де можна знайти собі їжу.

Крім того одні лебеді відлітають, інші прилітають. Їх на річці то троє, то п’ятеро, то дев’ятеро.

При цьому пернаті ділять між собою Уж – одні плавають до, а інші – після мосту.

Між ними періодично відбуваються сутички. Більш агресивно налаштовані самці. Ймовірно, вони захищають ще й самок.

Нагадаємо, що раніше на Уж перебралися лебеді з Кірпічки. Одну молоду самку взяла на перетримку місцева родина. Лебедиця почувається добре. У господаря є водойма, де вона може плавати.

Крім білоперих красенів із озера в парку Перемоги на річку перелетіли качки.

Вони спостерігають за лебединими боями і харчуються разом з ними, оскільки більш прудкі і надзвичайно прожерливі.

zakarpatpost.net