Погода у Закарпатті на сьогодні, 5 грудня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде 0,  удень – +5 градуси.

Протягом усього дня погода буде похмурою. Уночі буде дрібний дощ. Вранці, вдень та ввечері – без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -2, удень – +4 градуси. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Уночі йтиме дрібний дощ. Вранці розпогодиться, та більше цього дня опадів не передбачається.

У Воловці – -5 уночі і  +1 удень. У Воловці протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Уночі можливий сніг. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

У Сваляві – -3 уночі і  +3 градуси удень. У Сваляві сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Уночі, можливо, пройде дрібний сніг. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме -3, денна – +4. Хмарна погода трималася у Тячеві увесь день. Нічний дрібний дощ продовжився вранці та стих тільки в середині дня. Ввечері він розпочався знову та буде йти сильніше.

У Перечині – нічна температура становитиме – 0, денна – +5.

У Перечині протягом усього дня погода буде похмурою. Уночі можливий дрібний дощ. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

У Великому Березному – вночі -1, удень – +3. У Великому Березному протягом усього дня погода буде похмурою. Уночі піде дрібний дощ, який ще до ранку закінчиться. Більше опадів не передбачається.

У Берегові та Виноградові – вночі – -2, удень – +5. Протягом усього дня очікується похмура погода, вранці можливе невелике прояснення, але безхмарним небо буде недовго. Уночі можливий дощ. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

У Міжгір’ї – уночі  -4, вдень – +1. У Міжгір’ї протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Уночі буде дощ зі снігом. Вранці, вдень та ввечері – без опадів.

У Рахові – уночі  -7, вдень – 0. У Рахові протягом усього дня погода буде похмурою. Нічний дощ зі снігом вранці зміниться дрібним снігом, який йтиме до середини дня.

 5 грудня вшановується пам’ять святого Прокопія. Для цього дня в народі існувало багато приказок, і пов’язані вони були зі становленням санного шляху: “Прокіп снігом ступає — дорогу копає”, “Прийшов Прокіп — розрив замет”, “Прокіп дорогу прокопає, а Катерина (7 грудня) закатає”. Цього дня заглядали у пташині гнізда: якщо в них багато пуху, сухої трави і соломи — пернаті відчувають холодну зиму.

Народні прикмети на 5 грудня

  1. Тепла погода на Прокла – зима буде сніжною і довгою
  2. Якщо людина народилася в день Прокла, 5 грудня, то вона буде добре знати своє призначення
  3. В якості талісмана людині, народженій 5 грудня, варто носити турмалін
  4. Сажа розгорілася біля багаття – погода буде сніжною і похмурою
  5. Вовки 5 грудня близько підійшли до хати – зима буде суворою і морозною, а весна настане нескоро
  6. В морозний день 5 грудня вода в ополонці знаходиться вище рівня льоду – прикмета до того, що в найближчі дні буде мокрий сніг і відлига

zakarpatpost.net