Відомий кардіохірург, що зробив більше 7500 операцій на серці, потрапив до сотні найвпливовіших людей Закарпаття

Вийшов з друку новий рейтинговий журнал за 2018 рік, що є спецпроектом газети «Неділя Закарпатські новини» «Впливові люди Закарпаття. ТОП-100», який є шалено популярним на Закарпатті.

ТОП поділено на окремі розділи, в яких представлено десятку найбільш впізнаваних людей Закарпаття.

Отже, до нового розділу «Наші люди всюди», який у цьому році зявився вперше, потрапив заслужений лікар України,  доктор медичних наук і надзвичайно талановитий та успішний закарпатець, директор інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова, людина, яку називають живою легендою  і серцем української медицини Василь Лазоришинець.

«Я народився і виріс у Сокирниці на Хустщині. Там отримав добру наукову підготовку. Закінчив школу з золотою медаллю. Дуже любив хімію. Постійно був учасником і переможцем предметних олімпіад з хімії. Шкільні знання мені в дорослому житті згодилися, особливо з хімії. Тож коли вчився у дев’ятому класі, трапилась неприємна подія. Мій брат отримав травму, і я його транспортував у Хустську районну лікарню. Був уже вечір, і там негайно провели йому операцію. В операційній було світло, я спостерігав за всім дуже зацікавлено. Був зачарованим роботою людей у білих халатах. Це мені здавалося чимось дуже потаємним, цікавим, потрібним. Саме тоді я вирішив для себе, що стану хірургом. Хоча до того випадку гадав, що буду військовим», – розповів про себе газеті «Неділя Закарпатські новини» сам лікар.

У 1980 році Василь Лазоришинець успішно закінчив Київський медичний інститут імені Богомольця. Перші операції почав проводити ще студентом. Стажувався у провідних хірургічних клініках США, Німеччини, Англії, Франції, Польщі. Від початку роботи в медицині завжди працював серцево-судинним хірургом. У Інституті Амосова – з 1987 року.

Про інших відомих особистостей, представлених у ТОПі читайте в унікальному журналі  «Впливові люди Закарпаття» ТОП-100».

Уже в продажу. Придбати його можна  у кіосках преси Закарпаття, або замовити за телефоном: (050) 222-50-50, (097) 9-800-800.

zakarpatpost.net