Зайва вага підвищує ризик розвитку смертельної астми, яка може бути невиліковною

Зайва вага підвищує ризик розвитку астми – доказують нові дослідження.

Ожиріння змінює роботу м’язів дихальних шляхів, підвищуючи ризик розвитку распіраторних проблем.

Близько 5,4 мільйонів британців хворі на астму, а рівень ожиріння серед населення за останні 30 років збільшився більше, ніж удвічі.

Страждати ожирінням – означає завжди бути під ризиком розвитку астми, тому що це викликає запалення в організмі, яке подразнює дихальні шляхи.

Нове дослідження, опубліковане в Американському журналі фізіології, з’ясовувало, що ожиріння змінює роботу м’язів дихальних шляхів.

Люди, що страждають ожирінням, також мають підвищений ризик розвитку важкої форми астми, мають слабший імунітет, а також вони менш сприйнятливі до лікування кортикостероїдами “, – заявляють автори.

Важку астму неможливо контролювати медикаментозним шляхом – від нього тільки погіршується кашель, хрипи та укладнюється дихання.

Група дослідників сконцентрувала увагу на гістаміні (природній хімічній речовині, яка міститься в нашому організмі та бере участь в регуляції життєво важливих функцій, викликає спазм гладких м’язів), та препараті карбахол, який стимулює нервову систему, допомагаючи контролювати дихальні шляхи та м’язові клітини.

Коли клітини зазнали впливу обох сполук, вони почали виробляти кальцій, який викликає скорочення м’язів.

Клітини людини, страждаючої ожирінням, виділяють більше кальцію, отже, м’язи дихальних шляхів починали скорочуватися ще інтенсивніше.

Вчені також виявили, що жінки з надмірною вагою більше наражаються на ризик захворіти астмою, ніж чоловіки.

Ведучий автор, доктор Рейнольд Пннетт’єрі, директор Інституту трансмісійної медицини Рутгерса, зазначив, що результати можуть призвести до нових цілеспрямованих підходів у боротьбі з астмою без використання стероїдів”.

Інші дослідження показали, що деякі люди з ожирінням страждають астмою, викликаною гіперчутливістю, а не запальними реакціями, які призводить до зменшення дихальних шляхів та ускладнення дихання.

zakarpatpost.net