Погода у Закарпатті на сьогодні, 9 грудня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті трохи потепліє, але очікується дощ.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +1,  удень – +5 градусів.

В Ужгороді хмарна погода буде триматися до самого вечора. У другій половині дня очікується дрібний дощ, який йтиме до самого вечора.

У Хусті та Іршаві – вночі буде 0, удень – +3 градуси. Хмарна погода трималася до самого вечора. Нічний сильний дощ до ранку втратив свою силу, у другій половині дня змінився на дрібний сніг і закінчився тільки ближче до вечора.

У Воловці – -2 уночі і  +1 удень. Весь день у Воловці буде хмарним. Протягом усього дня очікується сніг, який ввечері піде сильніше.

У Сваляві – -1 уночі і  +1 удень. У Сваляві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранішній дрібний сніг удень зміниться дощ, який продовжуватиме йти до кінця дня і ближче до вечора посилиться.

У Тячеві нічна температура становитиме 0, денна – +4. У Тячеві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Ввечері, можливо, пройде дрібний дощ.

У Перечині – нічна температура становитиме – +1, денна – +5.

З ранку до самого вечора у Перечині небо буде вкрите хмарами. Вранішній дрібний сніг удень зміниться дрібний дощ, який продовжуватиме йти до кінця дня і ближче до вечора посилиться.

У Великому Березному – вночі -1, удень – +2. У Великому Березному протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранці очікується дрібний сніг, удень – дощ, який протягом тієї половини дня, що залишилася, буде поступово слабшати.

У Берегові та Виноградові – вночі – 0, удень – +4. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Удень та ввечері йтиме дрібний дощ, який буде поступово посилюватися.

У Міжгір’ї – уночі  -2, вдень – 0. У Міжгір’ї протягом усього дня погода буде похмурою. Сніг йтиме весь день, а до вечора може стати сильнішим.

У Рахові – уночі  -4, вдень – -1. У Рахові протягом усього дня погода буде похмурою. Удень та ввечері йтиме дрібний сніг, який буде поступово посилюватися

9 грудня відзначається Юр’їв день. У народі цей день називався Єгорій Зимовий, Юрій Холодний. На Юр’їв день слухали воду в криницях: якщо тихо, не хвилюється вода, то зима буде теплою, а якщо чути звуки — варто чекати на сильні заметілі та морози. За днем Єгорія визначали і майбутній урожай: “Якщо до осіннього Єгорія випаде багато снігу, то на весняного — буде трава”.

Народні прикмети на 9 грудня

  1. Багато снігу випало до цього моменту – на Григорія Вешнего (6 травня) все розтане, і нова трава виросте
  2. Холодний день передвіщає, що 9 грудня буде сильний мороз, а сама зима буде суворою
  3. Якщо людина народилася 9 грудня, то її талісманом є хризоберил або халцедон
  4. Недалеко від будинку вовк виє – сильні морози будуть
  5. Стійка заметіль протягом усього дня – раннє напування бджіл буде
  6. Випав іній 9 грудня – буде гарний урожай
  7. Північний вітер віщує морози

zakarpatpost.net