Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 10 грудня

День на Закарпатті був багатим на події.

Зараз, у епоху Інтернету, здається, закарпатці навіть знайомляться, не виходячи з дому.

Справді, багато хто  заводить віртуальні романи і шукає партнера через соціальні мережі. Але не всі. Багато хто вважає, що  найміцніші стосунки можна зав’язати лише старим перевіреним способом – через газету. І до таких послуг вдаються тисячі закарпатців. За 18 років існування «Клуб знайомств» газети «Закарпатські оголошення» поєднав долі вже десятків тисяч наших земляків.

Отже, спробуємо проаналізувати як же знайомляться мешканці нашого краю.

Постійна читачка газети «Неділя Закарпатські новини» зателефонувала до редакції і розповіла нашому журналісту, що такого ще не бачила ніколи.

За словами жінки, за 50 років життя такі небесні гіганти стали для нею найбільшою сенсацією.

На подвір’ї сніжинки заміряв сусідський хлопчик і вони побили усі навіть найнеочікуваніші рекорди. Сніжинки були розміром 5 на 7 сантиметрів.

На жаль, була дощова погода і вони одразу танули, тож сфотографувати їх жінка не встигла, але унікальне погодне явище бачило багато людей.

Закарпатка припускає, що у повітрі сніжинки могли склеїтись між собою і через це у них був такий солідний розмір.

Цікаво, що найбільші сніжинки, які вдалося зафіксувати були величиною 38 сантиметрів. Вони потрапили до Книги рекордів Гіннеса у січні 1887  і випали у США.

Перечинським районним судом задоволено клопотання процесуального прокурора про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб екс-керівнику Перечинської РДА, який обвинувачується у смертельній ДТП.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Також, судом відмовлено в задоволенні клопотання сторони захисту про зміну запобіжного заходу на домашній арешт. Нагадаємо, 13 липня 2018 року обвинувачений, керуючи автомобілем «Jeep Grand Cherokee», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, допустив наїзд на двох місцевих мешканок.

В результаті ДТП важко травмовані жінки 66-ти та 70-ти років загинули у лікарні. Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч.3 ст.286 КК України, а саме, порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб. За скоєне, йому загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Пояси-корсети, косметика, манікюр, макіяж – усе заради швидкого, неприродного і тимчасового результату

Останнім часом індустрія моди творить дива. Жінкам пропонують чудодійні засоби для того, аби вони здавалися гарнішими, ніж є. Утім це розвиває в представницях прекрасної половини і масу комплексів. Ті, в кого пишні форми, починають часто відчувати себе на тлі струнких красунь із рекламних роликів та глянцевих журналів обмеженими. І тут на допомогу приходить реклама, яка обіцяє таблетки для схуднення, креми від зморшок, пояси для втягнення живота та масу інших засобів, які фактично не вирішують проблему, а лише створюють ілюзію її вирішення. У результаті жінки обманюють і себе, і чоловіків, яким вони хочуть подобатися. Чому ж це відбувається, намагалася з’ясувати газета «Неділя Закарпатські новини».

Правоохоронці Ужгородського районного відділення поліції встановлюють місце перебування 14-річної мешканки села Холмок. Дівчина поїхала з дому разом зі своїм знайомим і на зв’язок не виходить.Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

До поліції Ужгородщини із заявою про зникнення доньки звернулася 34-річна жителька села Холмок. Жінка повідомила, що її 14-річна донька Аніта Кадет 6 грудня, близько 19:00 сіла до авто свого знайомого та поїхала з дому у невідомому напрямку. Мобільний телефон дівчинки вимкнутий, зв’язку з нею немає.

Відтак правоохоронці звертаються до громадян, яким може бути відоме місце перебування неповнолітньої, з проханням повідомити про це до найближчого відділку поліції або за телефоном «102».

В Самбірський відділ поліції сьогодні, 10 грудня, надійшло повідомлення про те, що на території місцевого сміттєзвалища виявлено обгоріле тіло людини. Про це повідомляє ГУ НП у Львівській області.

На місці пдії працювала слідчо-оперативна група. Поліцейські попередньо встановили, що 15-річний мешканець Закарпаття всередині тимчасової споруди розвів вогонь у саморобній конструкції для обігріву, внаслідок чого відбулося загорання.

Правоохоронці встановлюють обставини події, вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Чотирнадцятирічний Левко Довгович із Ужгорода потрапив до сибірського табору за розповсюдження листівок з написами «Смерть Сталіну!» та «Смерть комунізму!» Праця на шахті, музика, втеча, повторне засудження і ще одна втеча вже за межі Радянського Союзу, до Чехословаччини. Нині Довгович живе у словацькому Кошице, а у 1985 році заснував там український хор «Карпати»​.

Левко Довгович народився у 1935 році на Закарпатті у родині греко-католицького священика, пише Радіо Свобода.

Коли Левкові було чотирнадцять його, разом із іншими підлітками, заарештували та звинуватили в українському націоналізмі.

До кінця поточного року м’ясо і молоко в Україні подорожчають ще на 1-2%. Про це повідомив виконавчий директор Українського дискусійного клубу Олег Пендзин в ексклюзивному коментарі кореспонденту УНН.

“До кінця року ми очікуємо зростання цін на молочну групу на 1-2%. М’ясо теж зросте на рівні цих відсотків”, – зазначив експерт.

За його словами, зростання цін на молочні продукти в Україні обумовлене виключно сезонними причинами – переходом великої рогатої худоби з пасовищ у закриті приміщення й падіння надоїв.

При цьому економіст додав, що й по м’ясу наразі зберігаються тенденції росту цін, зумовлені скороченням поголів’я худоби, а також через збитки, пов’язані з африканською чумою свиней.

Останнім часом про нянь заговорили на державному рівні. Одна з таких ініціатив – «муніципальна няня».

«Ми хочемо допомогти працюючій мамі і трохи полегшити їй життя. З 1 січня 2019 року кожна родина зможе отримати часткову компенсацію зарплати няні, яка доглядає за дитиною до 3-ох років. Єдина умова – няня має бути працевлаштована офіційно. Компенсація дорівнюватиме прожитковому мінімуму. Зараз це приблизно 1500 гривень. Кожного року ця сума збільшуватиметься», – повідомив Гройсман.

Тож скільки просять за свої послуги няні в Ужгороді.

За інформацією газети «Робота та навчання» свої послуги няні пропонують часто. Такі оголошення є одними з найчастіших, поруч із репетиторами з іноземних мов серед вакансій сфери послуг.

До 17 грудня на площі Театральній в Ужгороді потрібно встановити ялинку.  Оргкомітет мерії вирішує, якою вона повинна бути.

Мешканці міста жваво обговорюють питання у соцмережах. Більшість схиляються до думки, що місту потрібна лише штучна ялинка!

По-перше, вона не на рік, а на роки, по-друге, таким чином зберігається ліс і взагалі виховується в дітях культура збереження природи.

Інші ж запевняють, що хочуть живу, бо ліс і так вирізають, а їм хочеться відчути запах хвої.

Як би там не було, а в багатьох європейських столицях теж встановлено штучні ялинки і вони дійсно гарні, набагато гарніші за живі.

У нас у області штучні ялинки наразі є в Мукачеві та Іршаві.

Тож яку ялинку вибере у цьому році Ужгород?

Виявляється, вдаються в Ужгороді ремонтники навіть до надзвичайно неординарних рішень при ремонті труб. А вони у столиці Закарпаття старі і часто протікають.

Нам багато що доводилося бачити, але таке ми побачили перше!

В одному з під’їздів будинків в Ужгороді на трубу наділи презерватив і замотали його ниткою. Труба власне обрізана, тож засіб використано з користю… невідомо, правда, з якою.

Потрібен неабиякий склад розуму і почуття гумору, аби вдатися до такого незвичного рішення.

Та закарпатці – люди винахідливі і здатні придумати абищо, тільки щоб не проводити серйозні ремонти.

zakarpatpost.net вже неодноразово писав про качурика Тошу зі зламаним крилом. Припускають, що коли він був маленьким, на нього напали лиски (чорні качки).

Місцеві мешканці його так полюбили, що навіть хочуть зробити його символом Кірпічки.

Утім кілька днів тому качурину зник.

Про це повідомила на своїй сторінці у соцмережі Andrianna Andrijivna.

«З #кірпічки зник качурик Тошка!
Третій день його немає. Якщо хтось забрав на перетримку, або десь побачить, дайте знати! Ми хвилюємось», – написала вона.

Відтоді минає вже п’ятий день, однак Тошу ніхто не бачив.

Невідомо, куди він подівся, адже так довго ховатися в очереті, не міг би.

Тож просимо всіх, у кого є хоч якась інформація про Тошу, повідомити.

Нагадаємо, що лебедина родина з Кірпічки перелетіла на Уж. Одне молоде лебедя родина ужгорожців взяла на перетримку, оскільки воно перелетіти не змогло, а вчора трагічно загинула мама-лебедиця.

Як у казці «Дванадцять місяців» журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» вирушив на пошуки…. Ні, не підсніжників, підсніжники ми ще знайдемо. Чого тільки не зробиш для улюблених читачів. А поки що ми відправились шукати полуницю.

Улюблені закарпатські вітаміни ще недавно продавали на ринку на Корятовича по 80 гривень за стакан. Однак зараз їх не було. Не вдалося знайти ягоди ні в Мукачеві, ні у Хусті. Тому ми поїхали далі… і знайшли.

У одному з супермаркетів Львова полуницю продають майже по 600 гривень за кілограм.

Так, дорого, але вона є. І це – головне!

Будемо сподіватись, що до свят вона з’явиться і  на Закарпатті і буде набагато дешевшою, адже наші працьовиті земляки вирощують червону смакоту у теплицях і в багатьох полуниця дає врожай навіть взимку.

Клишоногі ще не заснули. Закарпатські Мигалі насолоджуються першими днями зими.

На жаль, усі вони перед тим, як потрапити до реабілітаційного центру в Синевирі, мали важку долю, зазнавали знущань.

Тож у ведмедів порушена була психіка. Звісно, від наслідків впливу попередніх власників вони вже оговтались, але так легко впасти у сплячку, як ті родичі. які завжди жили на волі, вони не можуть.

Тим не менше, тут колиногим добре і вони радіють снігу.

zakarpatpost.net