Скільки в Ужгороді коштують послуги няні, якою вона має бути і яку ще роботу шукають закарпатці

Останнім часом про нянь заговорили на державному рівні.

Одна з таких ініціатив – «муніципальна няня».

«Ми хочемо допомогти працюючій мамі і трохи полегшити їй життя. З 1 січня 2019 року кожна родина зможе отримати часткову компенсацію зарплати няні, яка доглядає за дитиною до 3-ох років. Єдина умова – няня має бути працевлаштована офіційно. Компенсація дорівнюватиме прожитковому мінімуму. Зараз це приблизно 1500 гривень. Кожного року ця сума збільшуватиметься», – повідомив Гройсман.

Тож скільки просять за свої послуги няні в Ужгороді.

За інформацією газети «Робота та навчання» свої послуги няні пропонують часто. Такі оголошення є одними з найчастіших, поруч із репетиторами з іноземних мов серед вакансій сфери послуг.

Також закарпатці нерідко самі шукають нянь. Серед якостей, які вони хочуть бачити в няні – передусім чесність, порядність, любов до дітей, а також бажано педагогічна освіта, але цей критерій не є ключовим. На першому місці усе ж особисті якості, адже дорвірити вони збираються чужій людині найдорожчий скарб – власну дитину.

А скільки готові наші земляки платити няні?

В Ужгороді від 7 до 10 тисяч гривень.

Самі ж няні нерідко пропонують свої послуги погодинно і беруть від 50 гривень за годину. Однак молоді дівчата-студентки  погоджуються працювати і за 20 гривень за годину.

За даними закарпатської газети «Робота та навчання», в Ужгоорді зараз   найбільше вакансій є для швачок, також  пропонують роботу для  електриків, заготівельників, операторів виробництва, продавців, будівельників, кухарів, офіціантів, адміністраторів готелів та туристичних комплексів.

Крім того, є вакансії для тих, хто бажає зайнятися  веденням домашнього господарства та догляду за будинком, а людей, які можуть доглянути за старенькими.

Як розповіли у закарпатській газеті «Робота та навчання», пропонують роботу і для студентів.

Шукають ужгородські підприємці і підсобних робітників, комплектувальників, продавців у газетні кіоски, комірників, вантажників, кредитних експертів, операторів комп’ютерного набору.

Є вакансії також перукарів та масажистів.

Легко можуть знайти роботу і ті, хто бажає працювати автомийником, експедитором, торговим агентом, шиномонтажником.

У той же час шукають роботу інженери, викладачі, репетитори з іноземних мов, водії, прибиральниці, будівельники, майстри з ремонту квартир та ті, хто займається прибиранням житла, повідомили zakarpatpost.net у закарпатській газеті «Робота та навчання».

zakarpatpost.net