Улюблениця Москаля у всеукраїнському рейтингу обігнала навіть Клімкіна. Критика закарпатського «губернатора» на неї не вплинула

7 листопада журнал Фокус оцінив ефективність виконавчої влади.

За місяць до кінця року журнал «Фокус» традиційно підбиває підсумки роботи уряду, оцінюючи ефективність чиновників за 12-бальною шкалою.

Видання проаналізувало діяльність всіх членів Кабміну, а також керівників важливих державних відомств, від роботи яких залежить життя українців.

В цьому році, на відміну від минулого, в табелі успішності немає відмінників, ніхто з міністрів не заробив 10-ку за 12-бальною шкалою.

Отже,  8 із 12 балів, обігнавши багатьозх мінвістрів, набрала в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

У цьому році в Україні нарешті стартувала медична реформа. Перший етап передбачає переформатування первинної медичної допомоги, тобто до кінця 2018 го населення має підписати з лікарями договори на надання послуг. Однак через не до кінця опрацьованою інформаційної кампанії не всі українці в курсі подій і процесів. Юрій Андрєєв, голова правління руху “За трансплантацію”, впевнений, що в даний час первинна медична допомога не адаптована до українських реалій, тому неефективна.

При цьому, зазначає Денис Давиденко, виконавчий директор ГО “Платформа здоров’я”, повноцінно запрацював принцип нової моделі фінансування “Гроші йдуть за пацієнтом”, а Національна служба здоров’я почала перераховувати кошти лікарням, який перейшов на самоврядування. “Ми побачили, як запрацював Центр громадського здоров’я – вітчизняний аналог американських центрів з контролю і профілактиці захворювань, – зазначає Давиденко. – Незабаром такі центри з’являться в кожному регіоні України, а лікарі отримуватимуть матеріальні бонуси за кожного здорового члена громади”.

Андрій Клепіков, виконавчий директор Alliance for Public Health, в цілому позитивно оцінює медреформу, підкреслює, що МОЗ необхідно налагодити взаємодію з Верховною Радою. “Від цього залежить прийняття ряду стратегічних документів, які” зависли “в парламенті”, – коментує він.

Гострою проблемою для українців залишається і лікування за кордоном, вважає Юрій Андрєєв. У 2018 році значний скандал розгорівся після смерті пацієнта з “листа очікування” Віталія Семенюка, який не дочекався необхідних для операції грошей. І це при тому, що в цьому році на реалізацію програми “Лікування громадян України за кордоном” виділили майже 400 млн грн. Зараз в черзі перебуває близько ста осіб

zakarpatpost.net

One thought on “Улюблениця Москаля у всеукраїнському рейтингу обігнала навіть Клімкіна. Критика закарпатського «губернатора» на неї не вплинула

  • 12.12.2018 at 11:25
    Permalink

    Кажуть, що благими намірами вимощена дорога в рай. Так буде й з медичною реформою, якщо не буде декомунізації відносин власності, а приватна власність не стане першоджерелом усіх видів власності в економіці. У державній власності не повинно бути жодного лікувального закладу.

Comments are closed.