Погода у Закарпатті на сьогодні, 13 грудня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті трохи похолодає, буде хмарно, можливі опади.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -3,  удень – +2 градусів.

Хмарна погода протримається увесь день. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -6, удень – +1 градуси. Ранок буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Без опадів.

У Воловці – -5 уночі і  -1 удень. Протягом усього дня у Воловці буде триматися хмарна погода. Сніг, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора повинен послабшати.

У Сваляві – -5 уночі і  0 удень. У Сваляві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Ближче до вечора сніг, який розпочнеться після обіду, повинен послабшати.

У Тячеві нічна температура становитиме -4, денна – +1. У Тячеві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме – -3, денна – +2.

У Перечині протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дрібний сніг, проте ближче до вечора він закінчиться.

У Великому Березному – вночі -4, удень – +1. У Великому Березному протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Удень очікується сніг, проте до вечора він повинен послабшати.

У Берегові та Виноградові – вночі – -6, удень – +2. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  -7, вдень – -2. У Міжгір’ї сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. У другій половині дня очікується сніг, який йтиме до самого вечора.

У Рахові – уночі  -13, вдень – -5. У Рахові протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. У другій половині дня очікується дрібний сніг, який йтиме до самого вечора.

13 грудня вшановується пам’ять святого апостола Андрія Первозванного. Андрій Первозванний вважається покровителем морської справи, оскільки перед тим, як стати апостолом, був рибалкою. Наші пращури продовжували на Андрія “наслуховувати” воду. Якщо у криниці тихо — хороша зима буде; а якщо шумить — потрібно готуватись до морозів, хурделиці та заметілі.

Народні прикмети на 13 грудня

  1. Ясний і морозний день – до багатого врожаю.
  2. Сніг, який випав на Андрія, може до самого квітня лежати.
  3. Вугілля на каганці крутиться – до морозів.
  4. Якщо кішка активно вмивається, то погода буде холодною і ясною.
  5. Хмари швидко і низько пливуть – до холоднечі.

zakarpatpost.net