Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Закарпатські хейтери: заздрість, злоба, негатив, нереалізованість

Чому відомі та успішні до такого майже не вдаються

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Про гарне закордонне слово «хейтери» донедавна мало кому з закарпатців було відомо. З’явилося воно в нашій мові разом з Інтернетом. Хейтери – це люди, войовничо налаштовані, які витрачають власну енергію на те, аби когось засудити, образити, облити брудом. Насправді – це  той самий чорний піар, тільки не завжди застосовується він до політиків. Тими ж хейтерами можна охрестити добре знайомих нам бабусь, які сидять біля під’їздів на лавочках і пильним поглядом проводжають кожного, хто вийшов з будинку чи пройшов вулицею, проїхав автомобілем. «Бандюк! Скільки грошей накрав! Із зарплати таку б машину точно не купив!» – шепочуться вони вслід знайомому підприємцю. «Корова! Яку коротку спідницю на себе натягла! Подивилася б у дзеркало! Такі жирні ноги на показ виставляє! І куди її чоловік дивиться!» – проводжають вони поглядом молоду жінку з дитиною.

Новий рік, попри усі ями, калюжі і завали, обов’язково прийде до Ужгорода! Або про найбільшу площу в світі

Перед цілим місяцем зимових свят хочеться писати про щось добре, світле і позитивне. Бо, як свідчить сучасний фольклор, від Миколи по Йордан – український Рамазан (або ж Рамадан). Природа сама засипає наші смітники снігом, аби вони не так кидалися у вічі. Правда, наших смітників не витримує жодний сніг, тому він швидко сходить, роблячи вулиці ще бруднішими. Але ми домовилися говорити про щось хороше. Наприклад, про якісь місцеві рекорди, здатні привабити додаткових туристів.

Америка – голі баби

Приїхав мій друг Андрій із Америки. Пропрацював там кілька років, скучив за рідним Закарпаттям і вирішив на місяць приїхати, оцінити зміни, що відбулися у нас за часи після Революції Гідності, під час якої він був ще в Україні. А мене більше цікавили його розповіді про життя там.

Як «американські генерали» обманюють закоханих закарпатських жінок 

Пристрасні мрії про солодке життя коштують нашим жінкам  від 300 до 3 тисяч євро

Вони залишаються і без чоловіків, і без грошей

Зараз, коли майже в кожного закарпатця є сторінка в соцмережі, будь-хто може стати жертвою віртуальних шахраїв. Звісно, багатьом здається, що ця тема не є актуальною для нього, однак перш ніж робити висновки, варто ознайомитися з історією нашої читачки.

Чому Ужгород облюбували лебеді, хто напав на качурика Тошу і які ще дивовижні створіння є на «Кірпічці»

Орнітолог Оксана СТАНКЕВИЧ-ВОЛОСЯНЧУК розповіла про птахів, що носять чорні окуляри і живуть у рукавичках, чи може вижити закарпатський лелека, який залишився в нас зимувати, самотужки і чому лебедя Гошу мати вигнала з сім’ї

Останнім часом до Ужгорода усе частіше прилітають лебеді. Минулої зими на Ужі їх було майже 30. У цьому році періодично теж на річці з’являються білопері красені. А пташина родина на озері «Кірпічка» взагалі стала відомою на всю Україну. За життям пташенят стежать не лише місцеві, але й усе Закарпаття. Утім не лебедями єдиними живе Ужгород. У місті ще багато інших рідкісних та цікавих пернатих.

І найбільше про життя птахів знає орнітолог Оксана СТАНКЕВИЧ-ВОЛОСЯНЧУК. Тож сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з нею і про лебедів, і про бакланів, і про лелек, і про качок, і чайок, яких у останні роки явно поменшало.

18-річний закарпатець за кілька годин закатував до смерті товариша та зарізав охоронця ринку 

До одного прийшов додому, побив та добив сокирою, до другого на роботу, де завдав йому  19 ударів ножем

Одразу два резонансні злочини трапилися нещодавно у Солотвині. Там 18-річний раніше судимий за грабіж мешканець Виноградова під час розпивання алкогольних напоїв позбавив життя двох товаришів по чарці.

Двоє мукачівців побилися через пам’ятник і продовжили з’ясовувати стосунки у суді 

Ні живим, ні мертвим спокою немає

Інцидент трапився наприкінці минулого року.

Микола (з етичних міркувань імена в замінено) навідався в гості до знайомого і почав вимагати в нього гроші.

Однак коли господар відмовився їх давати, він почав розмахувати перед ним кулаками. Бив Ігоря спочатку  в обличчя, а потім де прийдеться – найбільше по тулубу. Отримавши численні забої та синці, чоловік більше не міг оборонятися.  Він впав на підлогу, корчачись від болю. Тоді гість нахабно витягнув із кишені куртки 2800 гривень і пішов геть.

Молодики поцупили 11 велосипедів, обікрали 7 жінок на вулиці, потягнули 100 грамів золота та ще купу інших речей

Поліції стало відомо про 11 різних пограбувань, скоєних ними

Навіть важко порахувати, скільки злочинів скоїли ці двоє юнаків. Протягом кількох років вони обкрадали магазини, будинки  та людей і при цьому безкарно залишалися на волі.

14- та 17-річний роми із села с.Галоч Ужгородського району почали промишляти ще у липні 2015 року. Тоді вони з одного з гіпермаркетів Ужгорода поцупили чотири велосипеди, вартість яких на той час склала більше 14 тисяч гривень.

Історія закарпатського безхатченка, що оселився в Києві

У кожного безпритульного, що опинився на вулиці, своя причина того, чому він залишився без даху над головою.

На Закарпатті безхатьків багато, особливо в містах. Там вони мають хоч якусь змогу вижити, знайти тимчасовий прихисток, щось поїсти і десь заночувати. Однак дехто не спиняється на цьому і мандрує далі.

16-річна дівчина втратила дитину і залишилася в інвалідному візку на все життя через татуювання

 

Луїза Фернанда з центральної Колумбії захворіла після того, як через татуювання у її організм потрапила інфекція.

Лікарі повідомили молодій мамі, що вона більше не зможе ходити після того, як інфекція дісталася  її спинного мозку.

У чоловіка в голові застряг 10-сантиметровий ніж

Чоловіку знадобилася операція з видалення 10-сантиметрового леза ножа із черепа після того, як на нього напали у п’яній біійці.

25-річний чоловік з Південної Африки звернувся до лікарні після того, як попереднього вечора отримав травму у вуличній біійці, коли заступився за свого приятеля.

Чому Кличко випускав рибу у лісі. Про це дізналася наша баба Анця 

Після несолодкого візиту до Порошенка баба Анця вирішила, що з Кличком вона вже точно зустрінеться. Але проголодалася, пішла в кафе поїсти. Дивиться ціни: тарілка борщу – 50 гривень, курячий бульйон домашній – 58 гривень, відбивна зі свинини – 70 гривень, 200 грамів домашньої ковбаси – 170 гривень.

Скільки в Ужгороді коштує оренда житла в новорічну ніч 

Багато хто хоче зустріти Новий рік саме в Ужгороді. Але в скільки обійдеться оренда житла тим, хто не проживає в обласному центрі?

Як правило, до свят в Ужгороді ціни піднімають усі – як власники готелів, хостелів, так і ті, хто здає квартири щодобово. Вартість зростає в середньому наполовину, але у деяких закладах – на 10-20 відсотків.

14 тисяч гривень, новорічна ніч у басейні та відомі артисти 

Як і де найкраще провести новорічну ніч? Як її зробити незабутньою… І, головне, у скільки це обійдеться…

Газета «Неділя Закарпатські новини» спробувала дізнатися, скільки коштує відсвяткувати Новорічне свято в Ужгороді, Мукачеві, в Карпатах, у столиці та у сусідньому Львові.

Як ужгородські щурі вживаються із лебедями та качками

А ще вони чудово плавають і можуть жити без води довше за верблюдів

На озері «Кірпічка» в Ужгороді завжди багато охочих пригостити лебедів та качок.

Заодно з ними харчуються й інші мешканці водойми.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 14 грудня.

zakarpatpost.net