Встановлюємо рекорди: нова найстаріша мешканка України і максимальна довжина волосся

Найближчим часом в Україні планують визначити найстарішого жителя країни. Про це Сегодня розповіла керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова. Крім того, за словами Вєтрової, скоро в реєстрі нацрекордов з’явиться спеціальний розділ для досягнень, зафіксованих українцями вперше.

Наприклад, є рекорд Перша українка на Евересті, Перша картинна галерея в катакомбах Цим хочемо підкреслити, що в Україні є багато досягнень, які претендують на першість не тільки в нашій країні, але і в світі, говорить Лана Вєтрова.

Роки і метри

Як з’ясувала Сегодня”, на звання довгожительки претендує українка, вік якої 115 років.

Думаю, що найближчим часом відбудеться реєстрація рекорду, розповіла нам Вєтрова. Втім, 115 років для українців не межа.

У лютому 2014 року своє 117річчя відсвяткувала жителька Коломиї ІваноФранківської області Катерина Іванівна Козак. Кореспонденти Сегодня” були у неї в гостях, щоб привітати з встановленням рекорду. На наше запитання про секрет довголіття Катерина Іванівна відповідала з гумором: Ніколи не виходила заміж, не витрачала нервів, тому і дожила до такого віку.

Її внучатий племінник Ярослав додав, що в 110 років Катерина Іванівна все ще поралася по господарству і в городі! До речі, у неї були шанси потрапити і в Книгу рекордів Гіннесса, але вона не дожила до оформлення процедури всього лише 2-3 тижні рекордсменка померла навесні 2014 року. Титул найстарішого жителя України до сих пір вільний.

Рекорд найменшої дорослої українки теж поки ніхто не побив такий залишається жителька Вінниччини Світлана Шевчук. Зараз їй трохи більше 40 років. Восени 2015 року реєстр рекордів зафіксував її досягнення зріст всього лише 79 см. Не побитий і рекорд висоти після смерті українського велетня Леоніда Стадника, зріст якого складав 257 см, найвищим українцем визнаний іванофранківський баскетболіст Іван Гуменюк, зріст якого становить 219, 5 см.

Волосся, ноги і груди

Окрема категорія рекордсменів дами, які хочуть зафіксувати свої досягнення в красі. За словами Вєтрової, в претендентках немає дефіциту. Є багато красивих заявок. Є і власниці найдовших ніг, і найбільшого бюсту, і найдовшого волосся, і найдовших вій. Що стосується найбільших грудей, у рекордсменок реєстрували 11 розмір. За словами Вєтрової, є нові кандидатки, але разом з тим є і жорсткі вимоги до параметрів.

Суть в тому, що має бути співвідношення розміру талії до грудей. Важлива пропорція. Що стосується найдовших довгих ніг, то такий рекорд також фіксується з урахуванням зросту. Володаркою найдовших ніг є киянка Надія Колоскова довжина її ніг складає 126 см при зрості в 198 см. Рекордсменкою в номінації Найдовше волосся є мешканка Львівщини Христина Кречківська. Довжина її волосся 245 см, розповіла нам Вєтрова. За два роки рекорд ще не побитий.

zakarpatpost.net