Хто вони, впливові люди Закарпаття 2018 року?

Унікальний журнал назвав сотню найбільш успішних закарпатців 

Зазвичай газета «Неділя Закарпатські новини» знайомить читачів із успішними людьми, які мають чим поділитися з іншими, які відомі серед закарпатців і які прославляють наш край далеко за його межами. Саме так і з’явилася ідея зробити рубрику «Я#Успіх» , пише газета «Неділя Закарпатські новини».

У нас справді багата на таланти область. Ми маємо чимало дійсно унікальних постатей у всіх галузях – цікавих, яскравих особистостей, якими можемо пишатися.

Однак цього разу мова піде не про успішних людей, а про успішний проект. А саме про спецпроект газети «Неділя Закарпатські новини» «Впливові люди Закарпаття. ТОП-100», який є шалено популярним на Закарпатті.

Із чого все почалося

Як правило, усе в нашому житті починається з думки. А ідея відзначати найбільш впливових закарпатців з’явилася саме у засновника і видавця газети «Неділя Закарпатські новини» Валерія Тимошенка. Саме він став тим потужним генератором, від якого загорілися бажанням працювати інші. І сталося це ще у 2003 році. Власне, тоді газета займалася пошуками цікавих для області проектів, яких досі в нашому краї не було.

І «Впливові люди» був тільки одним із них.

Як визначає сотню найбільш успішних американців журнал «Time», так це почала робити і «Неділя Закарпатські новини».

А чому б американський проект не спробувати в закарпатських умовах?

Справді, задум виявився амбітним і надзвичайно вдалим.

Тож стартував проект із ТОП-50.

Просто в ті часи, коли він виник, на Закарпатті кола наукової, бізнесової, мистецької та релігійної еліти лише починали формуватися і стільки цікавих відомих постатей ще не було. Однак невдовзі редколегія зрозуміла, що потрібно розширюватись – і ТОП-50 переріс у ТОП-100.

Якщо спочатку ті, хто працював над проектом, думали, де знайти впливових людей, то через кілька років уже над тим – як вмістити у сотню тих, хто заслуговує бути у числі найбільш впізнаваних людей Закарпаття. Таким чином у минулому році виник ще один проект «Успішні жінки Закарпаття», який спочатку побачив світ як додаток до газети, а через рік – спеціальним журналом.  Якщо у 2017 році  проект включав  25 жінок, то у 2018 їх стало уже  55.

І це ще не все, бо газета «Неділя Закарпатські новини» і надалі планує радувати закарпатців нечуваними досі вражаючими подіями.

Як визначають впливових людей Закарпаття

Звичайно, не всі імена, які закарпатці бачать у ТОПі, абсолютно кожному подобаються. Та й подобатися всім практично не можна.

Тож головним критерієм у ТОПі «Впливові люди Закарпаття» є те, що ці люди зробили для Закарпаття.

«Очевидно, у кожного свої еталони бачення впливових людей, – каже редактор журналу, заслужений журналіст України Тетяна Вашаргелі. – Але, в першу чергу, це – присутність у публічному просторі, можливість висловлюватися і доносити свої меседжі. Не завжди ця впливовість із знаком «плюс», є персони, до яких у соціумі різне ставлення, але, на нашу думку, це – ті люди, які заслуговують того, щоб про них знали».

«Проект виник ще 15 років тому. Раніше визначати найбільш впливових людей було легше, ніж зараз. У публічному просторі тоді було не так багато яскравих особистостей, адже впливова людина має бути розумною і відкритою, та й її впливовість не завжди залежить від  наявності грошей. Існують спеціальні методи визначення успішності, у тому числі – опитування. Але часом людину питаєш про когось, а вона за прізвищем нічого не знає про ту чи іншу постать, показуєш фото, й вона вигукує: «А, це той, що у скандалі замішаний!»  Ми опитування робимо серед фахівців: це – політологи, соціологи, журналісти,- підкреслив Голова редакційної ради газети «Неділя Закарпатські новини» Михайло Носа.  – До того ж, як на мене, впливова людина неодмінно повинна мати харизму, І що особливо радує – останнім часом з’явилося багато яскравих постатей серед молоді. Й це дуже добре, бо саме за такими людьми майбутнє».

Щодо того, що об’єднує впливових людей, які потрапляють на сторінки рейтингу, редактори зазначили, що вони повинні бути активними у своїх сферах.

Чим для закарпатців  важливий проект «Впливові люди Закарпаття ТОП-100»

Передусім тим, що завдяки цьому рейтингу люди дізнаються про найбільш цікавих, успішних земляків, мають на кого рівнятися, можуть вивчати їхній досвід і складати власний план досягнення цілей.

Крім того, для підприємців проект є потужним майданчиком для реклами. Адже про них розміщено інформацію поруч із найвідомішими людьми Закарпаття. Тобто про їхню справу стане відомо найбагатшим і найбільш впливовим в області людям, які можуть стати їхніми клієнтами.

«Розміщення реклами у спецпроекті «Впливові люди Закарпаття. ТОП-100» є чудовою можливістю заявити про себе у найелітніших колах Закарпаття. Така реклама завжди ефективна, бо працює на майбутнє. Сьогодні люди настільки звикли до усіх видів реклами, яка їх оточує в цифровому та реальному світі, що боротьба за увагу споживача стає все запеклішою. Тому невимушена інформація серед найвідоміших представників сфер бізнесу і політики, науки, мистецтва, освіти та інших галузей має всі шанси привернути увагу. Потенційними клієнтами наших рекламодавців може стати кожен, кому журнал потрапить до рук. Тобто це – дуже хороша інвестиція у свій бізнес. Подібним чином рекламуються найвідоміші компанії світу, які співпрацюють із виданнями, що складають рейтинги успішних людей», – розповіла випусковий редактор проекту «Впливові люди Закарпаття. ТОП-100» та головний редактор газети «Неділя Закарпатські новини» Оксана Островерх.

Звичайно, плюсів від проекту ще дуже багато, адже на Закарпатті він єдиний. Престижний глянцевий журнал привертає увагу вже сам по собі. До того ж наразі подібних  рейтингів одиниці у всій Україні і то переважно в Києві, а, отже, він є унікальним та цінним для нашої області.

Чим проект цікавий?

Звичайно тим, що відкриває Закарпаттю, Україні і світу нові імена.

Багато хто з тих, хто був представлений у ТОПах попередніх років, до того часу був відомим лише у вузьких колах. А газета «Неділя Закарпатські новини» розкрила людину, розповіла про неї іншим, таким чином за 15 років зробивши відомими та впливовими тисячі земляків. Потім від них брали інтерв’ю провідні телеканали, вони ставали експертами у своїх галузях.

У проекті редколегія намагається представити  людей максимально об’єктивно і правдиво, розкласти їх по категоріях.

Крім того, із року в рік у області з’являється багато нових яскравих постатей, які так чи інакше впливають на думку  інших та на різні аспекти життєдіяльності області. Тим часом про декого забувають, тож у списку імена постійно змінюються – одні поступаються місцем іншим.  Отже, за допомогою спецпроекту закарпатці можуть відстежувати, як змінюється еліта краю – політична, культурна, бізнесова, релігійна та інша.

Але, як би там не було, у ТОПі завжди зібрані ті, хто має успіх та вплив  у своєму середовищі – як на Закарпатті, так і за межами області та навіть держави.

Цікаво, що для того, аби стати одним із тих, чиє ім’я з’явиться в журналі «Впливові люди Закарпаття ТОП-100», не обов’язково бути мільйонером. Там представлено також науковців та активістів, кращих спортсменів та військових, журналістів та волонтерів.

Отже, усе чесно і справедливо.

Які ще успішні проекти   є у газети «Неділя Закарпатські новини»

Газета «Неділя Закарпатські новини», яка в цьому році відзначає 15-річчя,завжди дивує закарпатців нечуваними досі для краю, вражаючими грандіозними проектами.

Зокрема, до ювілею з листопада минулого року щомісяця проходять «15 вечорів з газетою «Неділя». Усі події мали приголомшливий успіх.

І почалося святкування  з перфомансу Тетяни П’янкової та Василя Кузана «Плач тихіше», який проходив в Ужгородському замку.

Феноменальним успіхом користувалася і вистава «Лайкнутий» за участі актора, заслуженого артиста України з Києва Юрія Дяка, що з аншлагом пройшла і в Ужгороді, і в Мукачеві.

Зірвав бурхливі овації і сольний концерт харизматичного, запального та надзвичайно романтичного артиста Романа Скорпіона в Ужгороді у драмтеатрі.

Надзвичайно емоційно та вишукано пройшли захоплюючі вечори, присвячені таланту Андрія Любки, Василя Кузана та Тетяни П’янкової, виставка-презентація театральних робіт відомого театрального художника Емми Зайцевої, вечір творчості талановитої ужгородки, телевізійниці Тетяни Ардо, бенефіс заслуженої артистки України Наталії Засухіної.

Але справжнім відкриттям у всіх сенсах слова для Ужгорода став започаткований газетою «Неділя Закарпатські новини» та Ужгородською міською радою у цьому році театральний фестиваль «Монологи над Ужем». Подія зібрала акторів із п’яти держав (України, Грузії, Словаччини, Польщі, Румунії) і довела, що столиця Закарпаття може заслужено претендувати на звання театрального міста.

Крім творчої діяльності газета «Неділя Закарпатські новини» щотижня радує читачів цікавими новинами, новими рубриками, приголомшливими матеріалами, ексклюзивними, оперативними, часто навіть шокуючими та пікантними  публікаціями на найрізноманітнішу тематику.

Вона є найбільшим за обсягом інформаційним виданням області.

Два роки тому було з успіхом запущено сайт zakarpatpost.net, який за короткий час став лідером інформаційного простору, а новини, які друкуються на ньому – найбільш читабельними в області. Матеріали zakarpatpost.net та газети «Неділя Закарпатські новини» передруковують італійські, угорські, чеські, польські, російські, навіть американські сайти, інформаційні агентства, перекладають іншими мовами. Публікації  сайту найчастіше з усіх закарпатських видань цитують навіть у Вікіпедії, а новини щоденно розходяться не лише Закарпаттям,  Україною, Європою, але й усім світом.

Сторінку zakarpatpost.net у Фейсбуці щодня переглядають більше 30 тисяч підписників, не кажучи вже про сторінки інших видань нашого видавничого дому у соцмережах.

І це справді колосальний успіх!

Крім того, у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» протягом року побувало більше сотні різних гостей, проводилися цікаві зустрічі, прес-конференції, прямі телефонні лінії.

А легендарні «Недільні бесіди» взагалі стали унікальним здобутком сайту zakarpatpost.net та газети «Неділя Закарпатські новини».

Життєрадісна та спостережлива баба Анця, яка усе знає, продовжує веселити і шокувати читачів та подорожувати областю і навіть Україною у пошуках пригод, навідуючись усе частіше у гості до політиків.

Нова рубрика «Природа», де публікуються історії про життя чотирилапих закарпатців, одразу стала популярною серед читачів, а рубрика «Цікаві місця», де розповідається про унікальні куточки нашого краю, і надалі дивує закарпатців приголомшливими  відкриттями.

Нас цитують провідні українські та зарубіжні видання, до нас сотні разів звертаються із різними пропозиціями центральні телеканали, телефонують, цікавляться подіями в області, просять допомогти зв’язатися  з героями наших публікацій,  запрошують зніматися в сюжетах.

Наші фотографії розходяться по всьому Інтернету. Їх переглядає багатомільйонна аудиторія. Вони унікальні і ексклюзивні, більшість із них стають легендарними, їх використовують для ілюстрацій як  відомі сайти, так і наші читачі.

Деякі фото всього за кілька днів набирають більше 600 тисяч переглядів.

І це – величезний успіх! Це – справжній інформаційний вибух. Це – прорив, що надихає творити і надалі.

Тож незабаром чекайте на нові сенсаційні проекти.

А поки що купуйте журнал «Впливові люди Закарпаття. ТОП-100» і дізнавайтеся першими, хто потрапив до рейтингу найбільш успішних, найбільш впізнаваних закарпатців у 2018 році.

Марина АЛДОН,  газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net