Погода у Закарпатті на сьогодні, 15 грудня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодна погода, сніг.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -2,  удень – +2 градусів.

Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Ближче до вечора сніг, який розпочнеться після обіду, може піти сильніше.

У Хусті та Іршаві – вночі буде 0, удень – +2 градуси. Протягом усього дня погода буде похмурою. З ранку почнеться дрібний сніг, а до вечора він поступово переросте в сильний.

У Воловці – -4 уночі і  -3 удень. У Воловці протягом усього дня погода буде похмурою. Удень та ввечері очікується сніг, ближче до вечора він посилиться.

У Сваляві – -2 уночі і  0 удень. У Сваляві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Ближче до вечора сніг, який розпочнеться після обіду, може піти сильніше.

У Тячеві нічна температура становитиме 0, денна – +1. У Тячеві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранці розпочнеться дрібний сніг, і протягом усього дня поступово посилюватиметься.

У Перечині – нічна температура становитиме – -1, денна – +2.

Весь день у Перечині буде хмарним. Удень очікується дрібний сніг, який ближче до вечора може посилитися.

У Великому Березному – вночі -3, удень – -1. У Великому Березному хмарна погода буде триматися до самого вечора. Удень піде дрібний сніг, який може посилитися ближче до вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – 0, удень – +2. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Удень піде сніг, який може посилитися ближче до вечора.

У Міжгір’ї – уночі  -4, вдень – -2. Хмарна погода протримається у Міжгір’ї увесь день. Удень піде сніг, який може посилитися ближче до вечора.

У Рахові – уночі  -7, вдень – -6. У Рахові протягом усього дня погода буде похмурою. Увесь день йтиме сніг, який до вечора може посилитися.

15 грудня відзначається день пророка Авакума. Наші пращури цього дня спостерігали таку закономірність: якщо в середині грудня багато снігу, буде багатий урожай трав улітку. Подальшу погоду у минулі часи 15 грудня визначали за допомогою ялинки: якщо її сухі гілки згинаються — значить будуть заметілі, а якщо вирівнюються — чекайте ясної погоди. Якщо ж цього дня йде дощ, то йтиме він ще 40 днів і тиждень.

Народні прикмети на 15 грудня

  1. Чим більше зимових візерунків на вікнах, тим зеленішою буде весна
  2. Місяць у тумані — чекай хуртовини
  3. Курка рано на сідало сідає – до швидких морозів
  4. Курка крутить хвостом і ляскає крилами – до снігових заметів
  5. Багато снігу – до багатого врожаю трави.
  6. Якщо за вікном мороз, а півень пісню заспівав, то скоро потеплішає.
  7. Гуска ховає голову під крило – до холодів, заґелкотала – до тепла.
  8. Дощ на 15 грудня обіцяє негоду, яка триватиме до лютого.
  9. Зірки на небі яскраво горять, а місяця не видно – очікується морозна погода.
  10. Багато снігу та інею в цей день – хороший знак. Наступний рік буде родючим.
  11. Якщо ворони розкаркались, буде снігопад.

zakarpatpost.net