Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 15 грудня

День на Закарпатті був багатим на події.

Газета «Неділя Закарпатські новини» продовжує знайомити читачів із життям наших земляків за кордоном. Сьогоднішня наша розповідь про Ларису Томишин із Хуста, яка шість років тому переїхала до Барселони на постійне місце проживання.

«Я рано овдовіла і одна виховувала сина. Коли він одружився і почав самостійне життя, зрозуміла, що мені погано одній, хочеться мати власну родину і поруч – надійне чоловіче плече. Та у 56 років у маленькому провінційному містечку знайти собі людину, з якою хотілося б провести поруч старість, не могла. Та й не шукала. На мою думку, всі нормальні чоловіки в такому віці одружені, а вільні, тобто розлучені – або серйозно випивають, або люблять бігати за спідницями. Принаймні, саме такі всі ті, кого я знаю», – почала розповідь про себе жінка.

Отже, Лариса почала активно знайомитися в соцмережах із представниками сильної статі з інших міст та держав. Так вона знайшла Грегоріо.

В Ужгород нині прийшла зима! На сніг закарпатці чекали і багато хто йому радіє, особливо – діти, які одразу почали бавитися в сніжки.

Зраділи снігу і ми!

Журналісти газети «Неділя Закарпатські новини» зліпили для улюблених читачів новину своїми руками!

І тепер на мості Масарика закликає в наш край зиму пара снігових міні-людей – кульбаба та бабун. А як же, в Ужгороді все мініатюрне!

Зараз вони споглядають перехожих і нагадують їм про те, що на календарі як-не-як середина грудня, тож тепер прийшов їх час!

Та оскільки сніг так і не припиняється, зараз на вулицях багато людей із дощарами і просто не помічають красу довкола.

А засніжений Ужгород тим часом, виглядає просто казковим!

Після ухвалення рішення Собору на Софійську площу вийшли представники церков та президент Петро Порошенко, який повідомив новину тим, хто очікував там на рішення Собору зранку. 
У відповідь люди, які зібралися на площі, вигукували “Слава! Слава!”, повідомляє Українська правда

Митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній входить до найближчого оточення Філарета. Саме він є фактичною “десницею” Філарета – патріаршим намісником.

Перед проведенням Собору стало відомо, що собор УПЦ КП проголосував за митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія як кандидата на пост предстоятеля єдиної православної української церкви.

Після розлучення з дружиною ужгородець повернувся жити до батьків. Там його і спіткала смерть. Конфлікт батька з сином закінчився різаниною. Коли приїхала поліція, руки чоловіка були в крові, а тіло вбитого лежало в під’їзді у трьох метрах від дверей квартири, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Як повідомили у поліції, 56-річний чоловік одразу зізнався, що він вбив 32-річного сина. Також він розповів, що під час вживання спиртних напоїв між ними виникла сварка. Тоді він схопив ножа та наніс своєму сину декілька ударів в ділянку грудної клітини та в спину. Хлопець ще намагався втекти від батька, вибіг у коридор загального користування, але далі впав і знепритомнів. Там його і знайшли медики, щоправда, вже мертвим.

Напад чи захист?

Тож що насправді відбувалося в ужгородській квартирі тієї фатальної ночі 1 листопада?

Нарешті ввели у нас воєнний стан. Цього треба було чекати аж цілих чотири роки. Війна з російським окупантом йде ось уже скільки, наших людей повбивали і вбивають далі, а ми придумували всілякі синоніми до слова війна. Офіційно спочатку називалося АТО, а потім ООС. Хоча суті це не міняло, і всі це знали. Як можна називати повномасштабну війну антитерористичною операцією? – дивувалися одні. Нема у нас ніякої війни! – казали інші і їхали на заробітки в Москву. Давно треба було ввести воєнний стан! – обурювалися треті. То все договорняки! – стверджували ті, хто все і про всіх знають з перших вуст. Казала мені колись мама: «Ще ся тот не уродив, оби усім угодив». Не вводили воєнний стан чотири роки – неправильно робили! Ввели – неправильно ввели! Ще трохи – і на війні у нас будуть розумітися так, як розуміються всі на політиці, футболі та вихованні дітей. Але чомусь у наших національних командах грають одні негри, а більшість дітей виховують себе самі. Розбиратися в цьому всьому теж доводиться нам самим. Бо телевізор із його проросійськими каналами тільки вводить в оману, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Щоб скласти для себе більш-менш об’єктивну картину, нам потрібно розглядати ситуацію як мінімум у трьох ракурсах.

Цими днями кілька білбордів в Ужгороді пошкодили. При цьому дивно, бо атакували завнішню політичну рекламу різних політиків, які балотуватимуться на посаду Президента.

Крім того, використосували фарбу як червону, так і чорну. Обливали білборди у різних частинах міста. “Мічені” борди можна помітити як на Проспекті Свободи, так і біля Нової лінії.

Представники ОПОРИ, зокрема, прозвітували про зіпсовані білборди очільниці “ВО “Батьківщина” Юлії Тимошенко, лідерів партій “Радикальна партія Олега Ляшка” та “Народний Фронт” Олега Ляшка та Арсенія Яценюка, очільника “Партії Миру” Вадима Новинського (кілька випадків) та лідера партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка. Також облили червоною фарбою білборди представника політсили “Об’єднання “Самопоміч” Андрія Садового, лідера партії “Основа” Сергія Тарути та Президента України Петра Порошенка, чорною – сітілайт очільника партії “Наші” Євгена Мураєва.

Перед ОДА встановили ялинку. Анонсували подію саме лісники. Про лісову красуню вони навіть зняли ролик, у якому наголосили, нібито дерево хворе. Проте явних ознак захворювання деревини на відео побачити так і не вдалося.

Сьогодні зранку ялинку привезли до Ужгорода ті ж лісники, які й вирізали її. Подолало дерево до обласного центру з Рахівщини 250 кілометрів.

У прес-службі ОДА зазначили, що ялинка на 2 метри вища і на 15 років старша за свою попередницю 2017 року. Головні параметри: вік – 85 років, походження – урочище Глодовець, що на Рахівщині, висота – 20 метрів, діаметр стовбура – півметра, а розмах нижніх гілок – 7 метрів. Оздоблюватимуть ялинку кілометром гірлянд та півтисячею прикрас, а площу навколо – ілюмінованими фігурами. Там же, на головній площі Закарпаття, росте й найменша новорічна ялинка області і, очевидно, найменша офіційна новорічна ялинка України. Дерево, яке навесні 2017 року висадив голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, теж припарадять до свят. Водночас із ялинками на площі Народній, 8-метрове новорічне дерево прикрасять і в атріумі ОДА. Урочисте запалення вогнів обласної ялинки відбудеться традиційно у День Святого Миколая – 19 грудня.

Жучки-сонечка, мухомори з червоними капелюшками, білі гриби, черепаха, гусениця з усмішкою, що нагадує змію…

Усе це можна побачити в Ужгороді навіть зараз, незважаючи на те, що на календарі зима, а на вулиці мороз.

Створено більшість експонатів із камінців. Такий дивний і цікавий, яскравий і казковий дизайн клумб придумали самі мешканці одного з будинків столиці Закарпаття.

Ідею втілили в життя вони дуже оригінально і без великих затрат. Наприклад, гриби ростуть у барабані з пральної машини, який інші б викинули на сміття.

На іншій клумбі є й інші казкові герої, наприклад, Губка Боб.

Такі гусенички не повзають, сонечка не літають, гриби не ростуть, але вони можуть радувати око у всі пори року.

 zakarpatpost.net