Берегівська школярка обкрадала учнів під час фізкультури

Один телефон забрала собі, а інший – здала в ломбард 

Злочини юна злодійка скоювала у спортзалі. Крала в основному телефони, зокрема, інші учні навчального закладу тільки про це заявили поліції, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Так, 17 квітня близько 13 години, перебуваючи в роздягальні Берегівської гімназії, дівчина під час фізкультури поцупила в іншої учениці телефон, вартістю 3972 гривні. Вона вийняла сім-картку, покликала мобільний до свого портфеля та після занять понесла додому.

Крім того, 18 травня під час першого уроку вона так само в шкільній роздягальні вкрала інший телефон, вартістю 2693 гривні.

Під час судового засідання школярка  свою вину визнала повністю та пояснила, що, побачивши в роздягальні гімназії, в якій вона навчається, телефон, який був без нагляду, вирішила забрати його собі, однак користуватись ним не змогла, оскільки він був заблокований. Приблизно через місяць вона з чужої сумки витягла мобільний телефон та віднесла додому. Пояснила, що другий мобільний здала в ломбард. Однак коли дізналася, що поліція шукає телефон, викупила його  та віддала працівникам поліції.

Дівчина обіцяла більше не красти і просила суд звільнити її від покарання. Мати школярки-грабіжниці також просила не карати доньку і запевняла, що виховуватиме її належним чином, що виправить  поведінку дочки.

На радість дівчині потерпілі проти неї цивільний позов не заявили та претензій не висунули.

Отже, суд хоч і визнав берегівчанку винною, але за грати не відправив, застосувавши до неї  примусовий захід виховного характеру у вигляді передачі під нагляд матері строком на 1 рік, тобто фактично вчинив дуже лояльно – не призначивши покарання за крадіжки.

Хочеться вірити, що дівчина скористається шансом і дійсно зміниться на краще, адже попереду в неї ціле життя, тож як вона його використає й чим займатиметься в подальшому – залежить тільки від неї.

 Оксана ПРИЙМАК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net