Погода у Закарпатті на сьогодні, 16 грудня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодна погода, сніг.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -1,  удень – +1 градус.

Протягом усього дня погода буде похмурою. Вранці очікується сильний дощ зі снігом, який після обіду повинен послабшати, а ближче до вечора йому на зміну прийде сніг.

У Хусті та Іршаві – вночі буде 0, удень – +1 градус. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Сніг, який вдень прийде на зміну сильному мокрому снігові, продовжуватиме йти до пізнього вечора.

У Воловці – -3 уночі і  + 1 удень. Весь день у Воловці буде хмарним. Сильний сніг йтиме весь день, щоправда до вечора він стане слабшим.

У Сваляві – -1 уночі і  +1 удень. Весь день у Сваляві буде хмарним. Вранці та вдень очікується сильний дощ зі снігом, ближче до вечора йому на зміну прийде сніг.

У Тячеві нічна температура становитиме -1, денна – +1. З ранку до самого вечора у Тячеві небо буде вкрите хмарами. Вранці очікується сильний дощ зі снігом, удень – сніг, який до вечора піде ще сильніше.

У Перечині – нічна температура становитиме – -1, денна – +1.

Протягом усього дня у Перечині буде триматися хмарна погода. Вранці очікується сильний сніг, після обіду – дощ зі снігом, ближче до вечора – сніг.

У Великому Березному – вночі -2, удень – +1. У Великому Березному хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранішній сильний сніг поступово перейде у дощ зі снігом, який ввечері зміниться снігом.

У Берегові та Виноградові – вночі – -1, удень – 0. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. З самого ранку йтиме сильний сніг. Удень він може послабшати, але не заспокоїться до самого вечора.

У Міжгір’ї – уночі  -7, вдень – -1. У Міжгір’ї протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Сильний сніг, який йтиме майже весь день, до вечора поступово послабшає.

У Рахові – уночі  -5, вдень – +1. У Рахові сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Протягом усього дня очікується сніг, який ввечері піде сильніше.

16 грудня вшановується пам’ять преподобного Івана Мовчальника. У народі цей день називали Днем Світової Німоти і радили як можна менше розмовляти та розповідати про себе, щоб уникнути безглуздих пліток. Для цього дня є цікава прикмета: якщо сніг падає на талу землю, то людям важко буде жити, а на мерзлу — легше. Якщо цього дня вітер дме з півночі, то вважалось, що будуть великі морози.

Народні прикмети на 16 грудня

  1. Мало снігу – наступний рік буде неврожайним
  2. Якщо людина народилася 16 грудня, то в якості талісмана їй варто носити берил
  3. Сніг на талу землю лягає – чекай неврожаю
  4. Снігур 16 грудня цвірінькає під вікном – можна чекати відлиги
  5. Дрова тріщать в грубці – незабаром настануть морози
  6. Зірки «стрибають» – прикмети до того, що варто чекати віхол і холоднечі
  7. Зміна Місяця 16 грудня прогнозує теплу погоду вдень

zakarpatpost.net