Погода у Закарпатті на сьогодні, 17 грудня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодна погода, сніг.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -1,  удень – +1 градус.

Протягом дня сонце буде рідко з’являтися з-за хмар. Уночі можливий сніг. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -2, удень – 0 градусів. З ранку до самого вечора  небо буде вкрите хмарами. Сильний сніг йтиме вночі, але ще до приходу ранку закінчиться. У другій половині дня він відновиться, хоча і з меншою силою, та йтиме до пізнього вечора.

У Воловці – -4 уночі і  0 удень. У Воловці хмарна погода буде триматися до самого вечора. Уночі, можливо, пройде сніг. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Сваляві – -3 уночі і  +1 удень. Весь день у Сваляві буде хмарним. Уночі очікується сніг. Протягом усього дня, починаючи з ранку, опадів не передбачається.

У Тячеві нічна температура становитиме -2, денна – 0. Хмарна погода протримається у Тячеві увесь день. Вранішній дрібний сніг удень посилиться і продовжуватиме йти до самого вечора.

У Перечині – нічна температура становитиме – -1, денна – +1.

Протягом усього дня у Перечині буде триматися хмарна погода. Уночі, можливо, пройде сніг. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Великому Березному – вночі -6, удень – 0. У Великому Березному хмарна погода буде триматися до самого вечора. Уночі, можливо, пройде сніг. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – -4, удень – -1. Хмарна погода протримається увесь день. Уночі очікується сніг. Протягом усього дня, починаючи з ранку, опадів не передбачається.

У Міжгір’ї – уночі  -5, вдень – -1. Весь день у Міжгір’ї буде хмарним. Уночі очікується сильний сніг. Вранці – без опадів. Удень він піде знову, але не так сильно, і продовжиться до пізнього вечора.

У Рахові – уночі  -1, вдень – 0. У Рахові протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Сніг йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

17 грудня вшановується пам’ять святої Варвари. У наших пращурів була традиція на день Варвари дома ставить гілочку, щоб до Різдва розпустилась. З цього дня розпочинались сильні морози: “Зима мости мостить”, “Тріщить Варюха — бережи ніс та вухо”. Люди виходили поглянути на дим із труби, щоб дізнатись про погоду: якщо дим стовпом іде — морози стоятимуть, якщо до землі прибивається — скоро відлига. Небо на Варварину ніч зоряне — на холод, сліпе — на тепло.

Народні прикмети на 17 грудня

  1. Якщо за вікном мороз, то холодна погода триватиме ще довго.
  2. Зоряне небо – до холодів, тьмяне – до відлиги.
  3. Дим з труби вгору йде – до морозу, стелиться по землі – до потепління.
  4. Червоний захід – до ясної погоди.
  5. Хмарна погода віщує сніг.
  6. Якщо на вулиці тепло, то буде хороший урожай льону.
  7. Якщо погода ясна і безхмарна, то очікуються морози.

zakarpatpost.net