Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 17 грудня

День на Закарпатті був багатим на події.

Сьогодні, 17 грудня, близько 7-ої години ранку ужгородські патрульні отримали виклик про незаконне проникнення до житла.

Намагаючись втекти, хлопець випадково перечепився за паркан та не зміг самостійно звільнитись

Про це повідомили у патрульній поліції Закарпатської області.

Прибувши за вказаною адресою, поліцейські виявили заявника, який розповів, що почув сильний крик зі свого подвір’я. Вийшовши на вулицю, чоловік побачив, як на його приватну територію проникла невідома йому особа. Намагаючись втекти, хлопець випадково перечепився за паркан та не зміг самостійно звільнитись. У підсумку, хлопця вдалося зняти з вхідних воріт.

Тільки в Ужгороді випав сніг, як малеча разом з дорослими почала ліпити снігові скульптури.

Особливо багато їх з’явилося вчора, у вихідний.

Де лише не побачив журналіст zakarpatpost.net  дивовижних кульобаб із небесного пластиліну. На набережних їх було декілька, у Боздоському парку, на проспекті  Свободи…

Були між ними і великі, і малі, і смішні, і потворні, і дуже симпатичні.

А zakarpatpost.net продовжує конкурс на кращу снігову скульптуру і розшукує авторів кульобаб.

Загалом сніговиків ліплять не лише в Ужгороді. Історії відомий випадок про П’єра Дурного, короля Флореції, який у 1494 році, викликав до себе всесвітньо відомого митця Мікеланджело і замовив йому зліпити сніговика. І художник таки виконав замовлення, щоправда, якою була та снігова скульптура, ніхто не знає, бо зображень не збереглося.

Державний аеропорт «Ужгород» отримав сертифікацію EASA. Таким чином, літаки, що летітимуть до Ужгорода, отримали дозвіл користуватися повітряним простором Словаччини.

«Успішне проходження аудиту EASA дасть змогу розпочати регулярні авіаперевезення Київ-Ужгород вже цього року. Це дуже важливе і вирішальне питання не тільки для Закарпатського регіону, але і для України в цілому. Ми розглядаємо питання аудиту EASA як аудит всієї України», — зазначив Міністр інфраструктури Володимир Омелян, пише hromadske.

Зазначається, що Аеропорт Ужгорода знаходиться біля кордону зі Словаччиною. Відтак, літаки, що прямують до чи з аеропорту, мають порушувати повітряний простір цієї країни. Сертифікація EASA дозволить літакам вільно використовувати небо Словаччини для здійснення польотів до Ужгорода.

ogoloshennya.net – закарпатський сайт оголошень та реклами.

На сайті можна безкоштовно подати оголошення про пошук чи пропозицію роботи, наявні вакансії, послуги репетитора чи додатковий підробіток.

На сайті ogoloshennya.net щодня з’являються нові оголошення на різноманітну тематику, які переглядають користувачі з усієї України, а також із країн Європейського Союзу та США.

Отже, якщо вам потрібно знайти роботу чи підібрати персонал, знаходьте потрібних вам людей на сайті ogoloshennya.net.

Подавайте оголошення і насолоджуйтесь успішним результатом.

Подати оголошення легко і просто.

Також ви можете замовити рекламу на сайті ogoloshennya.net.

Детальна інформація за тел.: (050) 222-50-50, або (067) 666-90-90.

Ужгород кілька днів засипало снігом. Припорошило дерева, дороги, будинки, міні-скульптури…

Під сніговою шапкою місто постає іншим, має казковий вигляд.

Газета «Неділя Закарпатські новини» опублікувала серію фотографій засніженої столиці Закарпаття.

Синоптики снігопади обіцяють і на наступні вихідні, а в середу в Ужгороді може бути до 10 градусів морозу.

Едуард Соколов вже 15 років живе з пересадженим серцем, відсвяткував визначну річницю операції з трансплантації в столичному Інституті серця.

В теплій, сердечній атмосфері іменинник зустрівся з командою лікарів на чолі з директором Інституту серця Борисом Тодуровим, які у далекому 2003 році подарували йому друге життя, це була перша в Україні успішна трансплантація донорського серця.

На зустрічі були присутні представники мас-медіа, для яких з нагоди події відбувся прес-брифінг. Під час брифінгу Борис Тодуров і його колеги не тільки згадували подробиці визначної для української медицини події, але й обговорювали сучасні проблеми трансплантології в Україні, пише газета «Поради ЗДОРОВ’Я».

Які статеві інфекції найбільш поширені на Закарпатті.

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили  з лікарем-дерматовенерологом Ольгою Туряницею.

Які статеві інфекції найбільше поширені на Закарпатті?

– Хламідії, уреаплазми, мікоплазми, гарднерелли, генітальний герпес,  вірус папіломи людини.

На жаль, ці інфекції в нас дуже часто зустрічаються. При виявленні в себе незрозумілих симптомів, жінки, як правило, звертаються передусім до свого гінеколога, а чоловіки – як до дерматовенеролога, так і до уролога.

У таких випадках так само можуть непокоїти виділення, неприємний запах, болі в ділянках статевих органів, болісні сечовипускання.  Якщо людина помітила такі хоча б незначні симптоми, потрібно звернутися до лікаря, адже такі інфекції впливають передусім на репродуктивну сферу – як жінки, так і чоловіка. До того ж найчастіше хворіють молоді, тому важливо, щоб вони вчасно виявляли та лікували такі захворювання.

Чому Москаль матюкається? Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини»  ми говорили з політологом Віктором ПАЩЕНКОМ.

– Популярність Москаля останнім часом різко знизилась. Якщо ще кілька місяців тому закарпатці ладні були просити його балотуватися  на пост президента, то зараз коментують його дії з докором. Передусім мова йде про вирубки лісів та Свидовець. А може ще є якісь причини?

– Взагалі політична постать Москаля цікава. Він завжди був відомим, навіть коли був керівником міліції Закарпаття. Але вся його політична кар’єра будується на піарі. Москаль – це талановитий піарник. Він, коли очолив у нас обласне управління міліції, одразу створив газету, телебачення для міліції, підібрав собі талановитих журналістів – того ж Ярослава Галаса, який і зараз із ним. Тобто як політик Москаль за великим рахунком – ніхто. Він не має якось чіткої позиції, але в нього підвішений язик і він уміє «поболтать», у тому числі – матом. Людям це цікаво. Особливо на перших порах. Тому саме на цьому протягом тривалого часу і базувалася його популярність. Він здається доступним, бо підходиш до чиновника, а той – і слово не каже, бо боїться, а цей – що хоче, те й ляпає. Це – яскраво, цікаво і в усіх на слуху. З ним легко писати інтерв’ю, бо він за словом не лізе до кишені. Але що занадто – то не здорово. Поступово люди почали бачити, що його слова розходяться зі справами. От прийшов до нас Москаль і заявив, що в першу чергу поборе контрабанду. Утім що було тоді, те маємо й зараз. Казав він, що наведе порядок з вирубкою лісів, навіть зупиняв якісь ешелони. А що маємо тепер? Тому й логічно, що в людей настало розчарування. Думаю, зниження популярності Москаля є закономірним явищем. Якби він рік-півтора тут поговорив, а далі б його звідси забрали, він залишався б у області й надалі дуже популярним.

Кожен, хто хоче знайти кохання всього життя, повинен розуміти, що люди притягують у життя саме тих людей, на яких вони заслуговують і тих, чиї вібрації резонують з їхніми вібраціями.

Варто розуміти, що відчуваючи самотність – не треба заповнювати своє життя першими зустрічними людьми. Саме ваша людина прийде у ваше життя лише в той момент, коли ви перестане її намірено шукати і станете більше концентруватися на собі, пише Україна.

Нагадаємо, що як раніше повідомляв  zakarpatpost.net, газета «Закарпатські оголошення» поєднала долі двох самотніх ужгородців.

Життя – дивна річ, і ніхто ніколи не знає, коли йому посміхнеться нечуване щастя. Особливо цінним воно здається після років смутку і страждань. І найбільше ним дорожать літні люди, які пройшли чималу дорогу випробувань і яким хочеться нарешті спокою та затишку поруч із близькою серцю людиною, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Вийшов з друку новий рейтинговий журнал за 2018 рік, що є спецпроектом газети «Неділя Закарпатські новини» «Впливові люди Закарпаття. ТОП-100», який є шалено популярним на Закарпатті.

ТОП поділено на окремі розділи, в яких представлено десятку найбільш впізнаваних людей Закарпаття.

Отже, до нового розділу «Бренд» потрапила наша відома землячка, генеральний директор Ужгородської швейної фабрики «Парада» Мирослава Каламуняк.

Ось як про неї пишуть автори видання: «Вона чи не єдина з виробників Закарпаття встояла перед випробуваннями від перехідного до капіталістичного періоду у вітчизняному бізнесі. Більше того, стійко витримала усі експериментальні удари влади, спрямовані на «розвиток» вітчизняного бізнесу, зберегла колектив, розвинула виробничі потужності, допомогла у відкритті нових цехів. Свого часу, спробувавши сили у політиці, зосередила усі зусилля на виробництві та громадській діяльності. Нині продукція очолюваного нею підприємства не лише постачається на склади популярних європейських марок, але й упевнено завойовує вітчизняний ринок. І оскільки саме «Парада» є улюбленим брендом поки що єдиної в Україні жінки-генерала – начальника медичної  служби СБУ, нашу пані Мирославу можна впевнено назвати генералом щонайменше закарпатської моди».

zakarpatpost.net