Головний театральний художник Закарпаття потрапила до сотні впливових людей 2018 року

Вийшов з друку новий рейтинговий журнал за 2018 рік, що є спецпроектом газети «Неділя Закарпатські новини» «Впливові люди Закарпаття. ТОП-100», який є шалено популярним на Закарпатті.

ТОП поділено на окремі розділи, в яких представлено десятку найбільш впізнаваних та успішних людей Закарпаття.

Отже, до розділу «Культура» потрапила головний художник Закарпатського академічного обласного музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв, заслужений діяч мистецтв України Емма Зайцева.

Ім’я Емми Зайцевої добре відоме у театральному мистецтві: ось уже 20 років поспіль вона є головним художником обласного муздрамтеатру, автором сценографії до багатьох вистав та концертів не тільки в обласному центрі Закарпаття, а й Києві, Ашхабаді, Рівному, Мукачеві.

«Вона належить до категорії митців, які воліють висловлюватися власними творами, а не реченнями. Її світи – неповторні, красномовні та змістовні. Тендітній жінці до снаги усі, здається, простори, які обирають для своїх постановок режисери: злиденні хатинки і лицарські зали, європейські реалії і фантазійні території. Особливий почерк заслуженого діяча мистецтв Емми Зайцевої досить виразно читається в авторських костюмах і аксесуарах, які так полюбляє Емма Іванівна. Вона пильна до усіх деталей роботи, до якої береться. І саме з таких деталей, дрібниць вона творить справжній театральний всесвіт, до якого з любов’ю запрошує глядачів і, до речі, ніколи не скаржиться на брак засобів у його створенні…», – пишуть про неї автори проекту.

Крім того, газета «Неділя Закарпатські новини» виступила організатором персональної виставки робіт Емми Зайцевої «Ескізи життя», що пройшла цьогоріч у «Совиному гнізді».

На відкриття експозиції сценографа, яка 2 червня святкувала і День народження, прийшли поціновувачі її творчості, театральні критики, друзі та колеги, представники дипломатичних кіл.

Про інших відомих особистостей, представлених у журналі читайте в журналі  «Впливові люди Закарпаття» ТОП-100».

Уже в продажу. Придбати його можна  у кіосках преси Закарпаття, або замовити за телефоном: (050) 222-50-50, (097) 9-800-800.

zakarpatpost.net