Ладіть чіжми! Нині вночі Закарпаттям буде ходити Миколай

Він, власне вже крокує до дітей горами, закарпатським бездоріжжям а малеча готує чобітки для подарунків.

У нашому краї це свято вважається улюбленим серед дітей.

Тож на що чекають від святого маленькі закарпаці?

— Хочу новий телефон, – каже zakarpatpost.net восьмирічний Дмитрик. – А ще – цукерки та солодощі.

—Я написала Миколаю листа і попросила від нього ляльку та планшет, – зазнається дев’ятирічна Світлана.

— Мені потрібен танк. Не простий, а з дистанційним керуванням. Хочу полювати на сепаратистів, – стверджує семирічний Юрко.

— Я замовив лижі та ковзани. Люблю спорт. Тато казав, що я була слухняною і всі мої бажання Миколай виконає, – наголошує десятирічна Ярина.

Дорослі ж готуються до свята більш виважено і рахують витрати.

— На солодощі витратила більше 200 гривень. Ще тисяча пішла на іграшки для сина та двох хрещеників. Мінімалки на свята однозначно мало, – розповідає Тетяна.

— Мандарини, банани, ананаси, ківі та шоколад випорожнили гаманець на 450 гривень. Ще 700 витратила на одяг для двох доньок. У тисячу вкластися майже нереально, – заявляє  Марія.

— Купив синові машинку, конструктор, пакет із солодощами і витратив 560 гривень. Племінникові придбав настільну гру і дві книги. Заплатив більше п’яти сотень. У цьому році дитячі сюрпризи досить дорогі, – поділився думками Степан.

Загалом більшість закарпатців розраховують на скромні подарунки. Від рідних дорослі не чекають майже нічого, чого не можна сказати про дітей. Вони готують чобітки уже з самого ранку, хоча свято настане лише опівночі.

Але як би там не було, а див хочеться всім…

Слід зазначити, що святий Миколай жив в ІІІ-ІV століттях. Він залишився в народній пам’яті завдяки тому, що був заступником усіх бідних, давав їм притулок і вів чесний праведний спосіб життя. Досі йому моляться з заступництво і вірять, що він здатний творити дива.

Святий Миколай вважається також заступником мореплавців та мандрівників.

Крім того, малеча вірить, що він приносить дітям подарунки.

zakarpatpost.net