АНОНС. Історія закарпатського безхатченка, що оселився в Києві

У кожного безпритульного, що опинився на вулиці, своя причина того, чому він залишився без даху над головою.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

На Закарпатті безхатьків багато, особливо в містах. Там вони мають хоч якусь змогу вижити, знайти тимчасовий прихисток, щось поїсти і десь заночувати. Однак дехто не спиняється на цьому і мандрує далі, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» познайомився з вихідцем із нашого краю у Києві.

Столичні підземні переходи, особливо в холодну пору – місце, де багато безпритульних. Вони там проводять багато часу. Там можна і милостиню просити, і ночувати, бо як-не-як тепліше, ніж на вулиці. У підземному переході на Майдані Незалежності багато картонок на землі. Це – розгорнуті і вистелені коробки. На деяких із них лежать люди. Поруч – пластикові пляшки з-під води. Біля декого ще й якісь елементарні особисті речі. Хтось має щось схоже на ковдру, аби накритися. Окремі «місця» порожні. Видно, що там хтось ночував, бо залишилися деякі пожитки. На інших коробках лежать люди. Одягнені скромно.

Чоловік років 60 – у чорних штанах, чорній теплій куртці і такого ж кольору черевиках. Біля нього – червоний пластиковий стакан, у який він, ймовірно, збирає гроші. У його руці затиснута палка. Із нею він ходить, із нею й заснув. Поруч – маленький рушничок, чорна шапка та сіра ганчірка.

Неподалік від нього дрімає значно молодший безхатько. Йому на вигляд років 40. Він – у сірих із синім кросівках, потертих джинсах та светрі з капюшоном синього з білим кольору. Замерз, бо затяг руки в рукави і сховав, стиснув на грудях, а голову затягнув у капюшон. Саме він привертає увагу найбільше.

Побачивши в моїх руках фотоапарат, чоловік схопився і грізно запитав: «Що хочеш?» Отримавши відповідь, що я гуляю, трохи спантеличено вимовив: «Іди си удці!».

Що розповів про себе безхатько? Де він жив раніше? Як опинився в Киаві? Чому втратив дах над головою?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 14 грудня.

zakarpatpost.net

One thought on “АНОНС. Історія закарпатського безхатченка, що оселився в Києві

  • 19.12.2018 at 15:57
    Permalink

    Та що тут коментувати? Щасливі люди ці безхатченки. Хочеш, живи в теплотрасі, хочеш в підвалі, чи на горищі, та хоч під кущем. І ніхто тебе не заганяє в теплу кімнату в гуртожитку за ціліх 5 рублів за місяць, як при страшній совдепії. Тоді таке беззаконня творили,просто жах. Собака міг бути без будки, а бідних безхатченків примушували жити в помешканнях з ванною і теплим сортиром, та ще й постільну білизну постійно на свіжу міняли. Революція гідності дала повну свободу. Жоч живи, хоч, не живи. Хочеш спи на картоні рік, хояеш міняй його кожен день. СВОБОДА!

Comments are closed.