Ватикан визнав Українську православну церкву

Офіційний портал новин Ватикану повідомив про обрання 39-річного Митрополита Епіфанія предстоятелем новоствореної Православної церкви України.

Про це йдеться на самому порталі, пише Укрінформ.

“39-річного Митрополита Епіфанія (в миру – Сергій Думенко) було обрано предстоятелем новоствореної Православної церкви України на спеціальному Об’єднавчому соборі, який відбувся в історичному Софійському соборі в суботу”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили на порталі, відтепер Епіфаній буде носити титул Митрополита Київського і всієї України, а наступного місяця очікується, що він поїде до Стамбула для отримання Томоса від Вселенського патріарха Варфоломія.

На думку речника УПЦ Київського патріархату архієпископа Євстратія Зорі, публікація новини на ватиканському порталі щодо обрання предстоятеля новоствореної Православної церкви України – знак того, що “відповідно до порядку екуменічного діалогу з православними церквами в силу канонічного визнання Вселенським патріархом Варфоломієм Української церкви та її митрополита — ця церква набуває для Ватикану суб‘єктності”.

zakarpatpost.net