На пілоні не тільки дівчата. Ужгородський чемпіон України розповів про незвичний спорт для хлопців

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини»  ми говорили з ужгородецем Еріком Галамбою – неодноразовим чемпіоном України з Pole Dance.

– Чи вам не кажуть, що пілон більше підходить для дівчат? Скільки у процентному відношенні в Україні хлопців займаються тим, що  й ви?

– Люди, які розуміються у цій сфері, бачать і знають те, що я роблю. Ні, не кажуть. Пілон – не лише для дівчат.

Але їх все одно в цьому спорті більше…

Якщо дівчат приблизно 80 відсотків, то хлопців десь 20. Але хлопці діляться на певні групи, кожна з яких виконує танці в певному напрямку. Скажімо, є Pole Sport, де танець практично відсутній, переважають акробатичні вправи, є Exotic Pole Dance – вид танцю на пілоні, пов’язаний із елементами на основі пластики тіла. Останнім часом дедалі популярнішим стає Contemporary Pole Dance, коли сучасний танець поєднується з акробатикою. Я більше працюю в арті і в спорті.

– Крім вас в Ужгороді ще хтось із хлопців таким видом спорту займається?

– Так. Займаються. Є хлопці. Але я з ними не знайомий. А дівчат у нас взагалі в Pole Dance багато. В Ужгороді є близько п’яти різних студій. Нещодавно на чемпіонат, що проходив у Києві, теж наші дівчата їздили.

Ви проводите майстер-класи. Як спало на думку ділитися набутими у процесі важкої праці знаннями? Адже далеко не всі спортсмени та й загалом представники інших професій охоче видають секрети, залишаючи за собою ексклюзивне право на якісь власні фішки…

Я щиро радий, що пілонний спорт зацікавлює все більше людей. Але на майстер-класі видати всі секрети просто неможливо хоча б через брак часу. Однак я багато що охоче показую та розказую іншим. Звісно, маю і коронні трюки, про які відомо тільки мені. Утім мене дуже тішить, що в Україні рівень пілонного спорту досить високий. Під час майстер-класів підбираю такі трюки, які люди можуть осилити, адже дуже важкі елементи без спеціальної підготовки повторити не можна.

zakarpatpost.net