Погода у Закарпатті на сьогодні, 19 грудня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде холодна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -10, удень – -3 градуси.

Ранок  буде безхмарним, та майже весь день небо буде залишатися ясним, тільки ввечері з’являться перші хмари. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -13, удень – -5 градусів. Небо буде ясним увесь день, лише ввечері воно затягнеться хмарами. Без опадів.

У Воловці – -14 уночі і  -4 удень. У Воловці на зміну ясній погоді, яка буде триматися вранці та вдень, прийде похмурий вечір. Без опадів.

У Сваляві – -16 уночі і  -2 удень. У Сваляві увесь день небо буде ясним, але ввечері, можливо, погода зміниться на хмарну. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме -7, денна – -3. У Тячеві хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме – -10, денна – -3.

Небо у Перечині буде ясним увесь день, лише ввечері воно затягнеться хмарами. Без опадів.

У Великому Березному – вночі -11, удень – -2. У Великому Березному день з самого ранку обіцяє бути ясним, а ввечері погода буде хмарною. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – -14, удень – -6. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  -17, вдень – -3. У Міжгір’ї до самого ранку погода буде ясною, але ввечері небо вкриється хмарами. Без опадів.

У Рахові – уночі  -11, вдень – -5. Незважаючи на похмурий досвітній час, у Рахові з самого ранку на небі не залишатиметься жодної хмарки, та до кінця дня погода буде ясною. Уночі, можливо, пройде дрібний сніг. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

19 грудня вшановується пам’ять святителя Миколи. З цього дня підходять другі морози — Миколині: “На Студеного Миколу снігу навалить гору”. Якщо на Миколу відлига, посилались на витівки поспішної зими: “Привезли зиму на санях до Миколи, ось тобі і довгождана відлига”. Погода цього дня передвіщала погоду на весняного Миколу (22 травня): “Скільки дає день Миколая снігу, стільки буде трави на Миколу теплого”.

Народні прикмети на 19 грудня

  1. З’явився іній – наступного року вдасться зібрати багатий урожай
  2. Яка погода на Миколу Зимового, таким буде день Микола весняний (22 травня)
  3. Морозний і сонячний день – прикмета того, що буде неврожай в наступному році
  4. Якщо людина народилася 19 грудня, то в якості оберега їй слід носити лазурит або родоніт
  5. Якщо сніг з дороги до Ніколіна дня замітає, то їм і не стояти
  6. Ясна і холодна погода 19 грудня – буде багатий урожай влітку
  7. Скільки снігу на Миколу, стільки навесні і трави буде

zakarpatpost.net