Унікальний гусак Гоша потрапив до книги рекордів

Унікальний гусак Гоша народився ще за часів перебудови та пережив 20 поколінь своїх дітей та онуків. Зараз 31-річний рекордсмен живе у селі Червоні Партизани, що на Чернігівщині. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівник Національного реєстра рекордів України Лана Вєтрова, пише газета «Господарські поради».

Вона зазначила жартома, що всьому причиною стали його блакитні очі – через них він став улюбленцем у своєї господині, бабці Ані. «Вона навіть злякано хрестилася, коли хтось жартома запитував, коли буде суп з гусака? Цілий день Гоша ходив за бабцею – порався з нею по господарству, проводжав до магазину і чекав під лікарнею. Сусіди без палиці у двір не заходили, бо гусак не любив, щоб хтось підходив до господині без його дозволу.

Гошу навіть домашній пес боявся», – пише керівниця реєстра рекордів. За її словами, хазяйка гусака бабця Аня мріяла, що колись її улюбленця визнають рекордсменом-довгожителем. «А коли життя цієї доброї, простої жінки завершилося, її дивовижну мрію здійснили родичі, які й прихистили у себе знаменитого рекордсмена. Так що, на мій погляд, це історія не про рекорд, а про актуальні в усі часи цінності – добро, милосердя і любов. Ми провели перевірку і встановили, що Гоша – дійсно найстаріший гусак в Україні», – повідомила Вєтрова.

zakarpatpost.net