У закарпатському місті в школах епідемія кору. Закривати їх на карантин влада відмовилась. Доповнено

У Хусті розгулялася небезпечна хвороба. Стривожені батьки звернулися до редакції zakarpatpost.net і повідомили, що в Хустській гімназії-інтернаті та в Хустській спеціалізованій школі № 6 зафіксовано багато випадків кору. Діагноз підтвердили лікарі.

Але тим не менше, закривати навчальні заклади ніхто не поспішає.

За словами батьків, вчора засідала протиепідемічна комісія за участю директорів навчальних закладів, але директор гімназії-інтернату не хоче, аби учні призупиняли навчальний процес і загалом рішення було винесено продовжити роботу шкіл у звичайному режимі.

Хоча в тій же гімназії дітей не пускають навіть у спорзал, аби вони не “підчепили” кір від учнів інших класів.

Також батьки заявили, що випадки кору є і в інших хустських “альма-матер”, але про це чомусь ніхто не говорить.

Аби дізнатися офіційну інформацію, ми звернулися до в.о.  завідувача відділом епідеміологічних досліджень Хустської філії ДУ ОЛЦ МОЗ України Оксани Комар.

За її словами, станом на сьогодні зареєстровано 138 випадків кору. Це – офіційні дані. Однак лікарі не у всіх випадках кваліфівкують захворювання, як кір, часто пишуть, ніби то звичайне ГРВІ. Тож ситуація наспрпавді може бути набагато критичнішою, ніж видається  на перший погляд.

«Ріст заховорюваності почався з початку листопада. До того часу від початку року ми мали всього 51 випадок кору. На карантин закривали Велятинську та Березівську школи, – зазначила Оксана Іванівна. – Проблема в тому, що батьки відмовляються вакцинувати дітей, а це захворювання дає дуже серйозні ускладнення».

zakarpatpost.net