Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 23 грудня

День на Закарпатті був багатим на події.

Орнітолог Оксана СТАНКЕВИЧ-ВОЛОСЯНЧУК розповіла про птахів, що носять чорні окуляри і живуть у рукавичках, чи може вижити закарпатський лелека, який залишився в нас зимувати, самотужки і чому лебедя Гошу мати вигнала з сім’ї

Останнім часом до Ужгорода усе частіше прилітають лебеді. Минулої зими на Ужі їх було майже 30. У цьому році періодично теж на річці з’являються білопері красені. А пташина родина на озері «Кірпічка» взагалі стала відомою на всю Україну і за життям пташенят стежать не лише місцеві, але й усе Закарпаття. Утім не лебедями єдиними живе Ужгород. У місті ще багато інших рідкісних та цікавих пернатих, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

І найбільше про життя птахів знає орнітолог Оксана СТАНКЕВИЧ-ВОЛОСЯНЧУК. Тож сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з нею і про лебедів, і про бакланів, і про лелек, і про качок, і чайок, яких у останні роки явно поменшало.

Пристрасні мрії про солодке життя коштують нашим жінкам  від 300 до 3 тисяч євро

Вони залишаються і без чоловіків, і без грошей

Зараз, коли майже в кожного закарпатця є сторінка в соцмережі, будь-хто може стати жертвою віртуальних шахраїв. Звісно, багатьом здається, що ця тема не є актуальною для нього, однак перш ніж робити висновки, варто ознайомитися з історією нашої читачки, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Слід щзауважити, що атакувати наших землячок найбільше полюбляють скамери – інтернет-наречені з інших країн, які пропонують наївним дівчатам та жінкам одружитися. Але крім них у мережі ще багато продавців різних неіснуючих товарів та послуг, прохачів грошей на операції хворим дітям, збирачів коштів на порятунок тварин та інших злочинців, які нахабно видурюють у закарпатців чималі суми нібито на добрі справи, зачіпаючи душевні струни користувачів соцмереж палкими та жалібними промовами.

Зараз здивувати когось посеред зими не можна ні полуницею, ні кавуном, ні якимось іншими літніми ягодами.

Особливо багато смакоти продають перед новорічними святами.

Хоч зараз і сезон снігу, а не збирання врожаїв,  але на ринку на Корятовича, чимало плодів, налитих сонцем.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини», знайшов, наприклад, черешні.

Продають їх по 1000 гривень за кілограм, однак можна купити і 100 грамів.

Черешні спілі, дуже смачні, великі (як наші дві), з ароматом, який просто зачаровує.

Привезено їх із Іспанії.

Незважаючи на високу ціну, бажаючих купити черешні, чимало.

Сьогодні близько 10-ої години на Іршавщині, у селі Довге по вулиці Маркусів загорівся житловий будинок.

На місці пожежі знайшли тіло молодої жінки, 38-річний чоловік якої знаходиться на заробітках у Миколаївській області.

“У сім’ї було двоє малолітніх діток, які також знаходилися в приміщенні, та на щастя їм вдалося врятуватися від вогню”, – пише “Голос Карпат“.

Далеко в закарпатських горах ми знайшли людину, яку сміливо можна назвати карпатським мудрецем. Дід Мітьо  має 90 років, але при цьому виглядає набагато молоде за свій вік, енергійний, веселий, бадьорий, знає безліч цікавих історій і люб’язно ділиться знаннями з іншими.

Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

Він зцілюється травами, знає безліч рецептів страв, омивається в джерелі, п’є лише «живу» воду, ніколи не ходив до лікарів і не вживає ліків. Чоловік написав до редакції  газети «Неділя Закарпатські новини» листа і запросив у гості. Каже, що читає «Неділю» вже 15 років і хоче запропонувати землякам перевірені часом і досвідом рецепти здоров’я і краси, поділитися тільки з читачами улюбленої газети своїми секретами і багаторічними дослідженнями.

Дід Мітьо сідає на дерев’яний стілець, що трохи нагадує трон і починає розповідати.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» потрапив на вражаючу атракцію у Львові.

Там біля одного з торговельних центрів відкрилася виставка «Живі динозаври».

Усього представлено 24 види динозаврів та їхні скелети у натуральну величину, зокрема, найбільш відомого – Тиранозавра Рекса. Усі фігури є рухомими, мають свій власний колір, текстуру, рух та звук.

Висота окремих рептилій до 13 метрів, наче триповерховий будинок, зокрема, Рекс у далекому минулому важив 7 тисяч кілограмів і є дуже страшним на вигляд.

Динозаврів можна не тільки подивитися, на деяких можна ще й сфотографуватися, між ними є навіть літаючі.

Організатори виставки переконують, що такий захід – єдиний у своєму роді на весь світ. Разом із тим, саме цих динозаврів встигли побачити понад 20 мільйонів людей у різних країнах, де побувала виставка: Південній Америці, Нідерландах, Італії, Угорщині, Румунії, Кіпрі, Греції, Сінгапурі, Таїланді, Дубаї та багатьох інших.

В Ужгороді на грунті зловживання алкоголем чоловік побив свою співмешканку. Потерпіла в лікарні. Поліція розпочала за даним фактом кримінальне провадження, фігуранта справи взято під варту.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Учора, 22 грудня, в поліцію Ужгорода надійшло повідомлення від медиків про те, що «швидка» доставила до лікарні жінку у важкому стані з травмами голови. На даний час вона перебуває в нейрохірургії обласної клінічної лікарні.

Потерпілою виявилася 46-річна ужгородка. Як встановили поліцейські, жінку побив удома, під час конфлікту на грунті зловживання алкоголем, її 40-річний співмешканець.

За фактом умисного тяжкого тілесного ушкодження (ч.1 ст.121 Кримінального кодексу України) поліція розпочала кримінальне провадження. Чоловіка затримано в порядку ст.208 КПК і взято під варту. Обставини скоєння злочину зясовують слідчі Ужгородського відділу поліції.

У Перечині місцевий “шумахер” зніс два світильники та лавицю на центральній площі. Про це повідомив голова Перечинської ОТГ Іван Погоріляк.

Він поділився також відео відео дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 21 грудня вночі.

“Сьогодні вночі в центральний скверик Перечина “залетів” мерседес (124), збивши два світильники та знищивши лавицю. Водій з місця ДТП втік, що лише посилює його відповідальність. Номерний знак автомобіля TV 205 SI”, – йдеться у дописі.

zakarpatpost.net