Лісники зафіксували в закарпатських лісах диких котів, рись, кабанів… Та чи допомагатимуть камери виявляти мисливців та браконьєрів? ВІДЕО

Лисиця, кабани, десятки видів птахів та навіть червонокнижна рись й кіт лісовий. І це ще не повний перелік дикої фауни, яка мешкає в лісових масивах Довжанського лісомисливського господарства, інформують Zakarpatski Lisivniki.

Як розповідає директор підприємства Василь Ледней, спостерігати за популяцією диких звірів стало можливим завдяки камерам відеонагляду.

Зокрема на території Річанського лісництва, лісівниками встановлено шість камер. Чотири з них відслідковують популяцію лісових мешканців, ще дві розміщені безпосередньо при в’їзді в лісфонд. Їх функція, допомогти лісівникам відслідкувати можливих браконьєрів.

Камери спрацьовують у тому випадку якщо в радіусі їх дії зафіксований рух. Розміщують так-звані фотопастки біля майданчиків для підгодівлі диких тварин. Кожного дня лісівники приходять сюди, аби поповнити запаси їжі.

Всього на території Довжанського лісомисливського господарства на озброєнні лісівників та єгерів 12 камер. Левова частка знаходиться біля майданчиків для підгодівлі диких тварин, яких на сьогоднішній день у підприємства нараховується більше ста.

zakarpatpost.net