З чим зустріти Свиню? Мандарини в карамелі

Покровителькою 2019 року буде Жовта Земляна Свиня. І щоб правильно зустріти рік прийдешній, слід заздалегідь продумати меню свого святкового столу, адже ця тварина дуже любить попоїсти!

Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

Стіл у рік Жовтої Свині повинен бути щедрим та смачним. Особливу увагу радять приділити салатам та різноманітним закускам – нехай їх буде якомога більше: ситних, смачних, соковитих, ароматних.

На новорічному столі не повинно бути ніяких страв з свинячого м’яса! Особливо не рекомендується готувати м’ясо свинини цілком або з свинячого фаршу. Свинину у салатах та закусках замінюйте на яловичину, телятину, курятину і т.п. Додайте більше рибних страв та морепродуктів.

Щоб приготувати новорічне меню, «Домашня кулінарія» рекомендує скористатися рецептами і важливими підказками, які ви знайдете на сторінках видання.

Приємного апетиту і щасливого Нового року!

Мандарини в карамелі

Вам знадобиться:

мандарин – 10-12 шт.

цукор – 120 г

вода – 120 мл

коньяк – 30 мл

Мандарини вимити і очистити. Викласти в глибоке блюдо і кожен проткнути зубочисткою по 5-                                                             7 раз в різних місцях.

У сотейник всипати цукор і поставити на вогонь.

Помішуючи, довести до карамельного кольору (світлого), у міру охолодження він буде темніти (якщо перетримати, то з’явиться перепалений присмак).

Додати воду і коньяк.

Поставити сотейник на повільний вогонь і довести до однорідної маси, помішуючи.

Залити мандарини карамельним сиропом. Прибрати в холодильник на пару годин (в кращому випадку на ніч). Можна кілька разів перегорнути мандаринки зверху вниз.

Викласти готовий десерт на блюдо і можна подавати до новорічного столу.

Не лякайтеся алкоголю в рецепті, він повністю випарується. Якщо ж збираєтеся готувати десерт тільки для дітей, просто виключіть його з рецепта.

Смачного вам із газетою «Домашня кулінарія»!

Передплатити газету «Домашня кулінарія» можна у кожному поштовому відділенні України або у свого листоноші.

Передплатний індекс: 68339.

Залишайтеся з нами та радуйте дітей, коханих, батьків та друзів неперевершеними стравами!

 zakarpatpost.net