Як Ужгород пережив 2018 рік. Підсумки

2018 рік для Ужгорода був багатим на події. Чого лише не було у нашому прекрасному європейському місті. Були і скандали, і конфлікти, і суперечки активістів із владою, але в загальному рік запам’ятався більше позитивом, ніж негативними моментами.

Передусім приємно, що місто нарешті почало активно оновлюватися, стало більш затишним і нарешті вулицями старовинної столиці Закарпаття закурсували сучасні маршрутні автобуси. А з 1 січня обіцяють запустити й аеропорт.

Також з’явилися нові рейси до Києва, звісно, чекаємо на Інтерсіті, але не все зразу.

Площа Петефі повністю переродилася. Там зараз не лише нова бруківка, але й висаджено дерева, які обрали самі містяни, встановлено нові ліхтарні стовпи, лавиці.

Триває реконструкція набережної Незалежності. І незважаючи на не, що ремонтні роботи через тих, хто виступав проти ремонту затягнулися у часі, наразі зроблено багато. І ділянка, яку перестелено дійсно виглядає презентабельно.

Цікаво, що біля ремонтників часто можна помітити навіть міського голову, який раніше обпікся з підрядниками, що проводили реконструкцію площі Поштової, і зараз за ремонтом стежить особисто. І не лише там.

Загалом складається таке враження, що в Ужгороді вперше за останні декілька десятиліть з’явився господар. У попередні роки цього не відчувалося, бо мало що робилося, виникало багато конфліктів та було багато дерибану.

Приємно також, що Кірпічка відстояла право на землю і хоч поки що триває судова тяганина із забудовником, сподіватимемось, що вона закінчиться дуже скоро перемогою ужгородців.

Також позитивним аспектом є підсвічення фасадів. Наприклад, на тій же Петефі. Це створює місту особливий шарм у темну пору доби і Ужгород виглядає в темряві казково.

Оновлюється і стадіон «Авангард». По-перше, там триває капітальне будівництво бігової доріжки, яка буде сертифікована і придатна для міжнародних змагань. По-друге, вже майже повністю завершені роботи з оновлення центрального поля – змінено дренаж, встановлено автоматичний полив, засіяно газон. По-третє, реалізовується масштабний проект з будівництва поля зі штучним покриттям, який відповідатиме вимогам ФІФА. Арена має стати одним із кращих легкоатлетичних стадіонів нашої держави і служити як для місцевих спортсменів та населення, так і для національних збірних України.

Ще одним досягненням є запуск у березні цього року Центру надання адміністративних послуг, який запрацював після масштабної реконструкції першого поверху міської ради, де задіяні усі реєстраційні служби, відділ роботи зі зверненнями громадян і загальний відділ, є і приймальня, де проводять прийом посадовці міської ради, діє рецепція, де скеровують відвідувачів, у тому числі до спеціалістів виконавчих органів, надають допомогу в написанні заяв, звернень, заповненні бланків.

Тішить також, що мерія  реагує на інформації, які подає zakarpatpost.net та газета «Неділя Закарпатські новини», загалом прес-служба працює оперативно і є однією з найкращих у області. Після того, як ми піднімаємо проблему, завжди отримуємо відповіді на запити, а питання, що хвилюють людей, вирішується. Можливо не одразу, але результат є.

Крім того, в місті оновлюються дороги, проводяться капітальні ремонти тротуарів. Звісно, роботи ще дуже багато, але будемо сподіватись, що в 2019 році Ужгород розвиватиметься ще більшими темпами.

Та найбільше радує, що самі ужгородці люблять своє місто! І це видно, як вони перепощують фото столиці Закарпаття у соцмережах, як пишуть коментарі і як вболівають за майбутнє Ужгорода.

Тож із Новим роком, рідне місто! Нехай 2019 рік буде для всіх нас набагато кращим за 2018-й. Хай Ужгород оновлюється та процвітає, а в домівках кожного з нас буде затишно, у душах світло, а на банківських картах – рясно від коштів.

zakarpatpost.net