Що на сьогодні відомо про матір-зозулю, що підкинула в Хусті новонародженого сина

Газета «Неділя Закарпатські новини» спробувала зібрати усі відомі факти.

Маленький Мартін зустрів Новий рік у медичному закладі міста над Тисою

За словами медсестри Хустського пологового будинку Ельвіри ГУШКИ у медичному закладі є «Вікно життя», тож мати могла віднести дитину туди, але очевидно, вона боялася, що там є камери спостереження. Утім таким чином вона б уникнула кримінальної відповідальності за вчинок.

Скоріш за все, народила хлопчика не дівчина, а жінка, у якої були не перші пологи. Важив малюк 3 кілограми 100 грамів.

Крім того, у нього була правильно перев’язана пуповина, замотана шовковою ниткою, як це робилося раніше в лікарських установах. Хоча в пологових зараз немовлятам встановлюють спеціальні затискачі.

Тож вірогідно навіть, що народжувала мама-зозуля сина не одна, а їй хтось допомагав.

Що ще відомо про неї. Як розповіла одна з жінок, що живе на Київській набережній, де й було знайдено Мартіна, вона бачила через вікно жінку з чорною дорожньою сумкою у темному пальто з капюшоном. Вона була високого зросту і йшла важко. Тож чи мати це, чи її «помічниця», дуже хочеться вірити, що з’ясують поліцейські.

Крім того, списати на те, що мати дуже бідна і зреклася сина через те, що не зможе його утримувати, теж не можна, бо очевидці кажуть, що замотано було хлопчина в не дешеві речі.

І ще. Як поінформували у відділі комунікації Закарпатської поліції, повідомлення від мешканки Київської набережної  про дивну знахідку до відділку поступило 25 грудня о 06.41 год. ранку. Вона розповіла, що близько 06.30 год. виявила в під’їзді будинку, де проживає, між першим та другим поверхом дорожню сумку з новонародженою дитинкою, загорнутою в ковдру.

Оскільки подія трапилася о такій ранній порі, це наводить на думку, що принести малюка могла лише хустянка, якщо ж ні – то жінка приїхала власним автомобілем, бо маршрутки так рано ще не їздять.

На жаль, наразі це все, що відомо про людину, яка народила Мартіна.

Більш детально про Мартіна на його долю читайте в першому номері 2019 року газети «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net